marți, noiembrie 25

turning into a little chinese

tocmai am infaptuit un record personal...am dormit 15 ore! :|||
daca pana acum dormeam maxim 8 ore, acum am dormit 15. m-am culcat ieri pe la 5 si m-am mai trezit azi de dimineata pe la 8...

si m-am trezit bine, caci mi s-a umflat si ochiul drept de arat acum ca un chinez. astept sa se invineteasca si asta, asa cum a facut-o ochiul stang. ca ieri de dimineata in decurs de 2 ore s-a umflat si s-a invinetit. pe la 5 dimineata n-aveam nimic, pe la 6 se umflase iar pe la 7 era deja vanat :D

cum am ajuns eu in halu' asta? pai am ajuns ridicandu-ma de pe asfalt dupa ce m-a lovit masina. atunci am observat ca-mi curge sange din nas si am realizat ce mi s-a intamplat. asta a fost punctul culminant, ca faza incepuse de mai demult.

dupa o noapte de distractie ca niciodata in viata mea, dupa o noapte de betie cu bere si tequilla, am mai plecat s'acasa. langa bar/pub/club (ce naibii o fi ala, ca habar n-am...are pe pereti desene cu Kurt Cobain, Ozzy, Jim Morrison, Bob Marley, dar acolo se danseaza pe orice muzica numai pe a astora nu)...deci, langa baru' asta unde am fost noi e o shaormerie. iar acolo la shaormerie stateau si mancau 4 baieti ametiti si cu figuri in cap. baiatu' asta al meu, ametit, infometat si cu figuri in cap si el, se duce sa-si ia o shaorma. noi ceilalti eram in masina, care masina era parcata chiar in fata astora 4. eu ii vad ca ei se dau la vorba si nu intr-un mod amiabil, asa ca ma dau jos sa vad ce se intampla, asa ametit cum eram (foame nu-mi era si nici figuri in cap nu aveam :D).
il recunosc pe unul dintre baieti, caci fuseseram colegi de liceu, si il intreb ce se intampla. aia toti incep sa tipe, sa gesticuleze, sa injure ca de ce nu pot ei sa manance un sandvis in liniste, ca cine e ala de se ia de ei si basini d'astea. io stand de vorba cu fostul meu coleg nu prea am observat si nici n-am auzit micile detalii care au dus la declansarea conflictului, ca dintr-o data vad cum ceilalti 3 se napustesc asupra masinii in timp ce prietenu' asta al meu dadea sa plece ca sa scape de nebuni. pana la urma pleaca, dar se opreste 100 de metri mai incolo ca sa ma duc si eu.
astia toti dupa el. il prind din urma si incep sa dea cu pumnii si picioarele in masina. in acel timp eu ma ocupam cu aplanarea conflictului, ca asa-mi place mie sa ma bag intre oameni nervosi si sa-i calmez. si stateam eu si vorbeam cu aia si ii rugam sa nu se mai certe, sa-l scuze pe prietenul si sa ne lase in pace sa plecam. eu eram cu spatele la masina, vorbeam cu aia pe care-i prinsesem si ma mai uitam si la masina si la ceilalti sa vad ce mai fac. si vad ca astia loveau masina de zor, unul dintre ei reusind sa sparga si luneta...moment in care s-a declansat amocul.
nervos ca i-a spart luneta, nebunu' asta al meu a dat puternic cu masina in spate hotarat sa-i imprastie pe ceilalti nebuni...

totul a durat o fractiune de secunda...
el s-a dus cu masina in fata, astia i-au spart luneta, el a bagat-o in marsarier ca am vazut cum s-a aprins becu' ala alb, a dat puternic in spate, a sarit peste bordura, s-a apropiat mult de peretele cladirii langa care negociam cu aia (ma mir cum de nu l-a lovit) si s-a oprit fix in mine. POC!
...ca un filosof si ganditor si cerebral ce sunt, eu in momentu' ala gandeam =)) : "ma...da' ce are asta de gand? ca ia uite cum a sarit cu spatele peste bordura si strica naibii masina si nici nu e a lui e de la firma, si iete ce aproape e de zid, sa vezi cum intra prostu' cu masina in zid ca la viteza care o are sigur n-o sa se opreasca la timp...si ce cauta asa aproape de mine???... poc buf ouch sange"
m-a trantit la pamant si am cazut pe genunchiul drept. imediat m-am dezmeticit si m-am ridicat. atunci mi-am simtit nasul umed si vedeam cum pe jos cad picaturi de sange. aia toti tipau in jurul meu "ca uite frate cum l-a lovit pe tovarasul lui, ca sunati la politie, sa vina politia ca uite ce a facut asta." eu simtindu-ma ok mi-am pus batista la nas si am inceput iarasi negocierile. de data asta ma si certam cu ei.
frumoasa imagine...eu lovit de masina, cu nasul plin de sange, stateam sa negociez si sa ma cert cu aia :)) "duce-ti-va acasa si lasa-ti-ne in pace. nici unul dintre voi n-a patit ceva asa ca n-aveti de ce sa comentati. plecati odata!". chiar daca imi curgea sange din nas eu ma simteam bine, adica nu ma durea nimic, aveam toate simturile in regula si nici nu ma gandeam sa ma duc la spital. sora lu' nebunu asta al meu a venit cu ideea sa ma duca la spital, ca asa eu ma gandeam ca tin batista la nas si sangerearea o sa se opreasca. cand am auzit-o de spital am zis sa exploatez treaba asta "ba, lasa-ti-l p'asta sa ma duca la spital ca altfel eu mor aici si va fi numai din cauza voastra. plecati odata pt ca eu ma simt rau si trebuie sa ajung la spital" lol :))
pana la urma cearta s-a incheiat, n-a aparut nici politia si toata lumea s-a intors acasa. pe mine m-au dus la spital parintii prietenului meu, pe el si pe ceilalti i-a dus acasa varul lui.

later edit:
am uitat sa spun si ce mi-a facut taietura aia pe nas. ochelarii dom'ne, tot aia care ma mai pizdisera odata. in momentu' in care masina m-a izbit, ca m-a lovit full frontal, rama ochelarilor s-a plimbat pe nasul meu scrijelindu-mi carnea. si ai naibii ochelari nu s-au rupt si nici n-au cazut de pe ochi. buni ai naibii! :D

=================================================================

la spital a fost ca la spital, ca nu degeaba cea mai mare teama a mea e sa ma imbolnavesc si sa ajung la spital.
chiar daca eram cu nasul in batista, cu sange pe blugi si cu ochii in lacrimi, medicii mi-au spus sa ies afara din camera de urgente ca sa ma linistesc si sa ma calmez. si nu m-au inteles nici cand le-am spus ca m-am calmat pe loc si nici nu mi-au oferit un raspuns de bun simt.
adevaru' e ca trebuie sa fii un om foarte nesimtitor si rece ca sa rezisti ca medic de urgente; ai de-a face cu toate nenorocirile de pe lumea asta si daca le mai si pui la suflet clachezi automat. eu ii inteleg pe medici ca trebuie sa fie nesimtitori pt a supravietui, dar nu vad si de ce trebuie sa fie nesimtiti si lipsiti de tact. probabil pt ca sunt romani.
cand i-am spus unui doctor ca prima ambulanta care a venit la tata n-avea nici macar aparat de resuscitare (si nici macar medic, ci doar o asistenta si un sofer) el a raspuns ironic "ce oameni...". as fi vrut sa-i spun ca mai intai sa i se intample si lui asa ceva si dup'aia sa comenteze, dar m-am abtinut pt ca eu am bun simt chiar si atunci cand sunt rupt de beat, spre deosebire de el care nu-l are nici atunci cand e treaz.
de plans am plans pt ca am vazut pe targa o fata care se zbatea intre viata si moarte. de cand cu tata am devenit si mai sensibil la imagini d'astea si la sunetul sirenei ambulantei.
cand m-a cusut medicul de la ORL am vrut sa-l intreb daca ma coase cu ata d'aia made in China, dar m-am abtinut pt ca eram practic la mana lui si daca-l enervam cine stie ce naibii i se nazarea. cu doctorii astia trebuie sa fii mai mult decat smirna, ca nu poti stii cum li se pune pata pe tine si te lasa sa mori cu zile. ei sunt stapanii, din pacate.

3 comentarii:

  1. acum se explica tot! sa stii ca ochiul trece cu carne cruda, rece. trage umflatura si vineteala.
    ce fain c-ai putut sa dormi atata! te invidiez! vreau si eu, dar fara ochi umflati si nas rupt. hug sa-ti treaca toate alea

    RăspundețiȘtergere
  2. da' ai ochi frumosi. m-am holbat ceva la poza. am o pretena care si-a luat-o si ea in ochi de la o aurolaca... tot din dorinta de a aplana conflicte

    RăspundețiȘtergere
  3. ma lolito, io am dormit 15 mii de ore, da' tot n-am reusit sa ma trezesc relaxat si plin de bine. mie oricum nu-mi place patu' ala in care am dormit atatea ore. poate la anu' reusesc sa-mi iau sac de dormit d'ala smecher si saltea ca sa ma culc pe jos. sau o masina care sa bage caldura fara sa tii motoru' pornit, ca eu cel mai bine anu' asta am dormit in masina, cand efectiv am stat cu genunchii la gura si m-am odihnit ca un prunc :))

    io-s mai smecher decat prietena ta evergreen :D mi-am luat-o de la un monstru de fier :))
    sa stii ca pe la nas eram galben de la tinctura de iod, ca asa el arata mai bine =)) lol

    RăspundețiȘtergere

fii sincer(a)!