duminică, iunie 29

faza interesanta pe autostrada

vineri mi s-a intamplat o faza interesanta.
ma duceam eu la Buc, pe autostrada, cu Jumperu', cu 140 la ora si cu niste lampi in bena. nu le-am mai legat ca veneau pana la nivelul oblonului si pareau destul de bine inchegate. chiar daca mi se mai intamplase alta data ca o cutie sa se ridice si sa incerce sa-si ia zborul, am zis ca de data asta n-are cum sa se intample. mai ales ca ma si grabeam si nu maia veam timp sa stau sa le asez altfel.
dar pt ca saptamana asta a fost sub semnul ghinionului, pe drum, una dintre cutii a sarit din bena si si-a luat zborul. din pacate n-am vazut si eu faza ca tare misto ar fi fost s-o vad cum sare si se face praf de asfalt. insa am vazut cum o alta cutie se pregatea sa zboare si ea, asa ca am tras repede pe dreapta ca s-o potolesc. am vazut ca-mi lipseste o cutie asa ca am facut cale intoarsa dupa ea. adica am traversat pe celalalt sens, am facut vreo 10 km pana la urmatorul pod si am trecut din nou pe sensul spre Bucuresti avand ochii atintiti asupra marginei drumului in cautarea cutiei pierdute.
am gasit-o pana la urma... cartonul era imprastiat peste lastarisul de pe margine, bobina era pe mijlocul strazii, dispersorul pe banda I si nici urma de fasung si corp. ca sa pot vedea toate astea a trebuit sa trag masina pe marginea drumului, s-o pun pe avarii si sa ma intorc dupa cutie.

si acum urmeaza faza interesanta!

m-am departat destul de mult de masina, cam vreo 20-30 de metri. m-am uitat pe camp, prin canalul de pe margine si n-am mai supravegheat si masina. nu era niciun om prin preajma asa ca nu aveam de ce sa banui pe cineva ca ar incerca sa-mi violeze masina. cand m-am intors la ea cu ceea ce gasisem din lampa am vazut 2 tipi care traverseaza autostrada ca sa se duca pe celalalt sens. ei plecasera cam de langa masina mea si se duceau pe partea cealalta unde ii astepta o masina neagra. pt ca erau cu mainile goale nu m-am panicat, mai ales ca puteam sa le iau numarul de la masina si sa sun la politie. ei ma vazusera ca ma intorc si de aceea au plecat de langa masina mea, i-am vazut cand si-au facut semn inspre mine. cand am ajuns si eu la masina si m-am uitat in bena am constatat cu stupoare ca una dintre cutii fusese deschisa cu forta cu intentia vadita de a descoperi ce se afla inauntru.

nu ma mira faptul ca aia doi voiau sa ma fure, ci ma mira mai mult situatia... adica ei vin cu masina de pe celalalt sens, vad masina mea pusa pe avarii pe marginea drumului si fara vreun om pe langa ea si chiar daca din pozitia lor nu se vedea absolut nimic in bena, curiozitatea i-a tentat sa opreasca, sa traverseze 4 benzi de circulatie cu masini care merg cu peste 100 la ora, sa sara de 4 ori o mantinela ca sa vada daca pot fura ceva din masina mea si eventual s-o si faca.
foarte interesant mi se pare felul in care ei au judecat situatia, cat de repede le-a mers mintea ca in acea masina de pe marginea drumului se poate poate gasi ceva de furat, ca exista oportunitatea de a fura. oamenii astia au infractiunea in sange, adica ei isi dau seama ca ceva poate fi furat la fel de repede cum o recunosc eu pe ea dintr-o multime de femei. practic mintea lor e setata pe furt, ei numai asta vad asta gandesc si asta simt...furt furt furt!!!
masina lor era trasa in dreptul masinii mele dovada ca ei giniseră de mult oportunitatea de fura...ca doar au avut timp si loc sa incetineasca si sa se uite daca eu nu sunt cumva langa masina facand pipi. poate ca ei ma vazusera cum ma uitam de bezmetic pe camp, dar au avut tupeul sa considere ca sunt prea departe si prea intors cu spatele ca sa-i mai si observ pe ei cum ma fura.

norocul meu ca am inchis geamurile atunci cand am oprit masina. am presimtit eu ceva, ca in mod normal doar as fi incuiat masina si le-as fi lasat deschise (ca sa se faca curent) ca oricum nu se vedea niciun om prin preajma si eu nu plecam departe astfel incat sa dau de inteles privitorilor ca masina aia n-ar avea niciun stapan. lasasem inauntru telefoanele si portofelul :))

tipii aia 2 erau negri la piele si nu pareau a fi africani. daca spun ca erau tigani inseamna ca fac discriminare?

3 comentarii:

  1. Zici tu ca au fost impinsi de curiozitate sau de spiritul traditional?

    RăspundețiȘtergere
  2. nu faci discriminare, prezinti doar faptele asa cum au fost. asta e adevarul, ce sa ne mai ascundem dupa degete si dupa political correctness

    RăspundețiȘtergere
  3. spirit traditional sau tel in viata sau mod de a trai sau aerul pe care il respira...you name it, Krossfire!

    political correctness it's a big shit then the biggest shit. corectitudinea asta e tare gresita si nu face decat sa complice lucrurile. niciodata nimeni nu va fi multumit pe deplin asa ca e utopic sa se continue cu aceasta corectitudine.

    RăspundețiȘtergere

fii sincer(a)!