miercuri, ianuarie 16

-> inainte ->

am fost la interviu. nu m-a impresionat nimic, decat gagica cu care am stat de vorba. de mult nu am mai vazut o femeie cu blugii bagati in cizme careia sa-i vina bine. arata bine fata asta si mi-a facut placere sa o am in fata ochilor. sper sa-i fii lasat si eu o stare de bine si sa nu-mi fi zambit frumos la plecare doar pt ca trebuie...

imi facusem tot felu' de asteptari cu privire la acest interviu, in dulcele meu stil clasic. asteptari si pozitive si negative. a iesit a doua varianta. ce ofereau ei nu era ceea ce cautam eu. de altfel, eram sigur ca asa se va intampla, simteam asta, dar am continuat sa fiu optimist pt ca nu strica un gand bun la sufletul omului. pacat ca nu voi afla daca ei mi-ar fi dat salariul cerut de mine, as fi avut astfel un as in maneca pe care sa-l scot in ochii lu' sefa la mult asteptata renegociere de salariu.

sambata mi-a zis sefa ca sunt nu sunt deloc timid (hi hi hi) si ca parca as fi soldatul rus, care nici nu asteapta sa-i spui ce sa faca ca el a si pornit deja intr-acolo. parca e si o faza cu berbecii si schimbatul becului, tot ceva de genu' asta, cum ca nici nu apuci sa-i spui sa-l schimbe ca el e deja cocotat pe scaun.
adevaru' e ca parca as fi cateodata un soldat d'asta ce merge numai in fata. de cate ori vizitez un oras merg numai incotro vad cu ochii. daca ma pierd, nu ma intorc pe unde am venit, ocolesc, ma duc cu capu' inainte sa vad daca o scot la capat. si n-am cum sa n-o scot la cat sunt de analitic si prevazator. si pe munte imi place sa merg in fata, sa fiu eu primul care urca dealul si vede ce e in spatele lui.

am schimbat "Maestrul si margareta" pe "Idiotul". nu-mi place scrierea suprarealista sau cum s-o numi genul sub care sta cartea cu Maestrul. cu Dostoievski nu cred ca o sa dau gres niciodata. ce mult mi-ar placea ca Idiotul sa umble prin speluncile pe unde manca si bea Raskolnikov ca tare faine mi se par si mult mi-as dori sa ma duc intr-o bodega d'asta unde sa beau, sa scuip, sa injur, sa mai iau la harţă si sa joc pe masa pe care am mancat mancare proasta. sa fac toate astea si sa nu-mi pese.
Idiotul este un erou pozitiv prin excelenta: un samaritean cu suflet bland si generos, un "naiv" cinstit, nelipsit de o anumita luciditate.

2 comentarii:

  1. Maestrul si Margareta este, la prima lectura, o carte ciudata dar merita sa o citesti. nu renunta la ea. citeste-o mai tarziu cand vei avea dispozitia necesara, dar citeste-o. este un roman care, de fapt, nu se citeste ci se simte. poate ca-mi place mie Bulgacov sau genul asta de scriitura dar autorul e profund la fel ca Dostoievski si Tolstoi.

    RăspundețiȘtergere
  2. asa o fi, nu zic nu. dar cred ca stilul meu de a citi nu e facut pt aceasta carte, sau stilul meu de a simti.
    probabil ca ceea ce ofera cartea nu intra printre prioritatile mele.

    RăspundețiȘtergere

fii sincer(a)!