duminică, mai 3

frumusetea nu are varsta (decat in anumite cazuri)

saptamana asta, pe la inceputul ei, am avut o revelatie pe care n-am avut timp s-o si transcriu.

notiunea de frumusete e relativa si tine de multe aspecte, mare parte dintre ele fiind cat se poate de subiective, dar si reprezentative pt cultura si empatia pe care fiecare o detine. recunoasterea ei mai tine si de capacitatea de a vedea armonie, culoare si parfum (ingrediente ale frumusetii adica) in tot ceea ce se perinda prin fata ochilor, indiferent de cantitatea in care acestea se afla. Arghezi a facut poezie din bube mucegaiuri si noroi, cu alte cuvinte frumusete e in orice numai ochi sa ai ca s-o vezi. pe acelasi rationament, dar nu cu aceste cuvinte pompoase, le explic eu oamenilor de ce o femeie frumoasa e frumoasa la orice varsta si daca ce e frumos ii place si lui Dumnezeu nu vad de ce nu mi-ar placea si mie.

4 comentarii:

  1. Dupa cateva studii serioase, singurul criteriu dupa care frumusetea poate fi cuantificata a ramas simetria. Restul nu tine decat de cultura noastra, de trecutul nostru si, poate, de iscusinta noastra de a vedea :) Daca tie iti place, e probabil sa fie frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. pai daca imi place, iti dai seama ca e frumoasa...numai ca lumea nu e de acord desi pt mine este evidenta frumusetea femeii despre care discut in acel moment.

    RăspundețiȘtergere
  3. E relativ frumoasa. Adica e, dar in sistemul tau de referinta. E posibil ca lumea sa nu fie de acord doar pentru a se opune incrancenarii cu care tu spui ca e frumoasa..

    RăspundețiȘtergere
  4. asta cu incrancenarea e o cu totul alta treaba si tine de inrudirea omului cu animalul, ca sa nu zic direct ca e prost.

    mai degraba ar trebui definit uratul si in antiteza cu el sa fie apoi determinat frumosul. adica o femeie care nu e urata e automat frumoasa :)

    RăspundețiȘtergere

fii sincer(a)!