duminică, mai 3

Valkyrie (2008)

un alt film de razboi facut anul trecut e Valkyrie (2008), cu Tom Cruise si o groaza de alti actori cunoscuti. cu toate ca e mai bine lucrat decat Defiance, nici acest film nu a reusit sa ma impresioneze. e doar un film simplu, banal si care nu iese cu nimic din comun. ba mai mult, ritmul povestii e atat de rapid si-ti deruleaza atat de multe informatii, personaje si actiuni incat daca nu ti pasul cu el te poti pierde pana cand vei renunta sa-l mai termini de vizionat.
filmul relateaza tentativa de ucidere a lui Hitler si organizarea unei lovituri de stat de catre o mana de conducatori ai armatei si oameni politici satui de razboiul dus de acesta. actiunea chiar s-a intamplat si, din pacate, nu a avut succes. filmul nu face altceva decat sa treaca in revista organizarea atentatului si cum a fost el pus in aplicare. nu se opreste asupra unei anumite parti a planului si al consecintelor acestuia, ci le prezinta pe de-antregul, fapt pt care a trebuit sa treaca repede peste multe detalii care ar fi necesitat o mai mare atentie si prezinta prea multe personaje cu diverse functii de ajungi sa nu mai stii care cu ce se ocupa.
zic eu ca filmul ar fi avut un alt farmec daca ar fi existat un narator care sa relateze amanuntele peste care s-a sarit ori s-a trecut foarte repede, ceva gen Discovery asa. cel putin sa fie cineva care iti explica ce fac oamenii aia in timp ce se foiesc de colo colo.
daca il compar cu un film de razboi cu adevarat bun, asa cum e Where Eagles Dare (1968) spre exemplu, Valkyrie iese muci, dar are macar scuza ca el a avut doar 121 minute fata de 158 cate a avut celalalt si d'aia a fost atat de condensat.
i-am dat nota 7!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

fii sincer(a)!