sâmbătă, mai 2

The Conquest of Everest (1953)

sa vezi imagini de la prima reusita de cucerire a Everestului mi se pare o onoare, iar documentarul The Conquest of Everest (1953) mi-a oferit acest prilej, caci el vorbeste chiar despre reusita lui Edmund Hillary si Tenzing Norgay, primii oameni care au urcat pe cel mai inalt munte din lume.
imaginile din care documentarul a fost realizat sunt imaginile originale surprinse de cameramanul expeditiei, privitorul putand astfel trai sentimentul participarii la reusita alpinistilor. documentarul surprinde intregul drum parcurs de serpasi si alpinisti de la baza muntelui si pana la ultima tabara de dinainte de varf. am avut astfel ocazia sa vad cum se urca odata pe munte, cat de mare este efortul depus pt a sta pe "acoperisul lumii", ce inseamna o expeditie montana in adevaratul sens al cuvantului, de cate tone de echipament si provizii e nevoie si cate zeci de serpasi trebuie sa le care.
nu doar imaginile cu muntele, cu taberele si alpinistii la lucru pe creasta sunt minunate in acest documentar, muzica si naratiunea fiind la fel de savuroase, reusind astfel sa lase un sentiment placut nu doar iubitorilor muntelui care il vizioneaza, dar si cinefililor obisnuiti.
i-am dat nota 10!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

fii sincer(a)!