vineri, mai 1

Before the Rain (1994)

stau si ma intreb acum dupa ce am vazut Before the Rain (1994) daca el chiar este un film atat de bun pe cat mi-a fost recomandat si pe cat spune IMDB-ul, ori daca eu sunt un profan si nu inteleg nimic din marea arta cu care el a fost facut. din doua una. as inclina cu reflectia mai mult spre prima intrebare, si nu pt ca in a doua e vorba de mine, ci pt ca filmul se vrea unul pretentios dar care da chix intr-un mod flagrant.
nu voi intelege niciodata cum e posibil ca un personaj sa se uite in prezent la fotografii care prezinta imagini din viitor si asta fara ca filmul sa fie SF ori ceva de genu' asta. si tot niciodata nu voi accepta acest lucru ca numindu-se arta pt ca lipsa de logica care nu vine cu nici o explicatie plauzibila e pur si simplu lipsa de logica si deci prostie. din fericire, acest moment din film tine doar cateva secunde si poti avea norocul sa nici nu-l bagi in seama daca nu esti atent. iar daca nu esti pretentios nu o sa te intereseze nici ca unele faze si replici din film sunt trase par ori ca unii actori sunt pe langa.
altfel, filmul este destul de atragator si de bine lucrat incat sa te prinda, iar povestea nu poate decat sa te captiveze. viata pe Pamant nu este altceva decat un haos controlat, incearca filmul sa spuna, iar daca te uiti la oameni de undeva de sus vei observa ca destinele lor se invart in cerc. subiectul este foarte atragator, e bine pus in scena de regizor si cameraman, dar slab conturat de catre scenarist (acelasi cu regizorul).
i-am dat nota 7!

Amores perros ramane in continuare, pt mine, cel mai bun film cu povesti paralele care se intersecteaza la un moment dat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

fii sincer(a)!