duminică, ianuarie 4

La marche de l'empereur (2005)

film de dragoste documentar si lipsit de fictiune despre pinguinii imperiali: March of the Penguins (2005).
realizat de niste oameni care au indurat cea mai dura clima de pe Glob pt a-l realiza si narat de Morgan Freeman, documentarul prezinta procesul de imperechere al pinguinilor si chinurile prin care trec pt a se inmulti. multi spun ca pingunii nu au sentimente, ca totul e instinct. insa documentarul prezinta lucrurile mai romantat, ca si cum pingunii ar face dragoste si nu doar implinirea unor instincte. momentul in care doi pinguni se imperecheaza mi s-a parut la fel de suav precum cel dintre doi oameni. poate ca si regizorul a contribuit la asta, insa nimeni nu i-a impins pe pinguini de la spate sa se mangaie si sa se priveasca dragastos.
documentarul este astfel foarte frumos si chiar degaja caldura, desi a fost filmat la Polul Sud unde se ating temperaturi de -58 grade Celsius. este interesant, iti pune emotiile in functiune si te induioseaza, si-ti cultiva cultura generala.
la fel de interesant precum documentarul mi s-ar parea unul "Making Of". pe de o parte ma uitam la pinguini si pe de alta ma uitam la cadrele care le-au fost trase si la regia din spatele lor: frumoase, inedite, ca dintr-un film artistic cu oameni. cred ca a s-a dus o munca incredibila in spatele camerei pt a putea furniza astfel de cadre cu animale, si la -58 de grade.
i-am dat nota 8!

3 comentarii:

  1. Minunat film.
    Plin de caldura sufleteasca. te face sa gandesti, sa simti, sa traiesti...

    Nota 9,5 !

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce m-am mai smiorcait la filmul asta...

    RăspundețiȘtergere
  3. hai ma, pe bune? e qute el asa, dar chiar sa te smiorcai? hi hi hi

    RăspundețiȘtergere

fii sincer(a)!