vineri, noiembrie 28

Mio fratello è figlio unico (2007)

My Brother Is an Only Child (2007) e atat de fain incat mi-am dorit sa nu se mai termine. m-am intristat un pic la final pt ca s-a incheiat, dar am ramas cu bucuria ca am vazut un film frumos.
faza interesanta e ca desi mi-a placut foarte mult, nu stiu ce sa spun despre el. parca am fost sub vraja de-a lungul filmului si in momentul in care el s-a terminat eu m-am trezit nestiind cine sunt si ce caut in fotoliu. as putea sa-l compar cu o fata minunata care te seduce, te danseaza, te imbata, face dragoste cu tine, dupa care te lasa ametit in pat si apoi dispare pe usa, iar tot ce-ti mai amintesti despre ea si clipele petrecute impreuna e doar parul ei brunet, lung si ondulat care iese pe usa. nu stii ce ti s-a intamplat, dar stii ca te-ai simtit al naibii de bine.
asa si eu cu filmu' asta, nu m-am mai gandit la nimic cat timp l-am vazut. fara sa vreau am dat-o naibii de ratiune si m-am lasat sedus de el (de film). n-am mai stat sa analizez ce si cum, daca e bun sau nu, daca e logic sau nu. pur si simplu m-a incantat si nu m-am mai gandit la altceva.
ba m-am gandit totusi la ceva...ca oamenii in film sunt imbracati fain, ca vreau sa fiu tatic si sa am un baietel, ca muzica italiana e nemaipomenita si ca viata e frumoasa.

inainte de film simteam ca nu mai pot, ca ma apuca damblalele de la atata stat in casa. n-am mai iesit de 2 zile. dar filmu' asta m-a umplut de viata, m-a improspatat si m-a linistit.

i-am dat nota 9!

4 comentarii:

  1. daca-i asa fain il caut si eu sa-l vad. iti spun dupa cum mi s-a parut :)

    RăspundețiȘtergere
  2. aaa...pai tu domnisoara esti in Italia chiar la mama lui acolo, la mama filmului.
    pai tu trebuie sa-l vezi chiar cu alti ochi fata de mine, ca tu esti acolo printre italieni si o sa vezi ce fel de oameni erau ei pe la 1970 cand faceau politica, mergeau cu Fiat 600, ascultau muzici faine si se imbracau frumos.
    io am auzit ca italienii d'acuma sunt naspa, insa aia din film m-au facut sa-i indragesc :)

    RăspundețiȘtergere
  3. gata, am vazut si eu filmul. dar cred ca mi-a lasat o impresie complet diferita de-a ta. poate pentru ca eu stau aici. si pentru ca mai exista fascisti care acum sunt la guvernare. pentru ca masurile lor se rasfrang in mod direct asupra vietii mele de zi cu zi.
    si m-am infiorat. din pacate n-a fost un cutremur de placere

    RăspundețiȘtergere
  4. tu stai in Lazio, nu? din pacate Lazio e cunoscut pt numarul mare de fascisti care il populeaza. la fel si echipa de fotbal SS Lazio despre care se stie pana si in Romania ca are o galerie fascista si ca la meciuri se striga tot felu' de slogane.

    eu am vazut in film viata si maturizarea lui Accio, cum ajunge el dintr-un copil rebel intr-un om matur. iar asta pt mine e o viata frumoasa si palpitanta, ca mersul pe sfoara :)
    dar ai vazut si tu ca el renunta la fascism cand vede ca idealurile politice n-au nici o treaba cu a fi fascist, asa ca filmul nu face apologia acestei doctrine.

    RăspundețiȘtergere

fii sincer(a)!