duminică, iulie 12

Ostrov (2006)

e ceva si cu rusii astia, nu se poate, ca prea fac filme numai bune de pus pe rana, filme panaceu de vazut oricand si de oricate ori.

mi-a luat 3 zile sa vad Ostrov (2006), joi vineri si azi. in fiecare seara am fost obosit si n-am putut sta pana la sfarsit, asa ca l-am vazut pe bucati si astfel am putut savura filmul ca pe o prajitura delicioasa pe care o mananci incet si rar pt a te bucura de ea mai mult timp. exista in filmu' asta o anume pace si liniste care e numai buna de pus la suflet dupa o zi de agitatie, dupa filme zgomotoase si dupa orice rautate intalnita.
filmul spune povestea unui staret de la o biserica aflata pe o insulita ruseasca. pacatos printre clerici, dar sfant printre oameni, staretul se caieste in fiecare zi si se roaga pt omul pe care l-a ucis in urma cu cativa ani. nimeni nu-l pedepseste si singur si-a stabilit penitenta pt pacatul comis. el este un om credincios, dar in felul lui si se roaga la Dumnezeu asa cum stie el mai bine. de aceea clericii il vad ca pe un pacatos, pt ca nu le respecta obiceiurile si nu calca impreuna cu ei inspre imparatia Domnului. insa oamenii vad in el un sfant la care apeleaza de fiecare data cand au probleme sau boli. cu ajutorul ratiunii data de credinta in Domnul lui staretul ii vindeca pe oameni si ii ajuta sa-si gaseasca propriul drum spre Dumnezeu.
i-am dat nota 8!

Un comentariu:

fii sincer(a)!