luni, mai 11

sa va ia gaia ba de ignoranti

o alta categorie de oameni care ma enerveaza e cea a ignorantilor, oamenii aia care se cred smecheri fata de altii, care au impresia ca le stiu pe toate si carora le pute orice chestie mai "speciala" pe care o faci tu.

azi la serviciu am prins liber un calculator cu net si am dat repede sa ma uit la cortul Eureka Spitfire Solo, sa vad ce dimensiuni are. am luat si o ruleta si am inceput sa ma masor pe mine ca sa vad daca am loc in el si apoi sa vad cat de lung e. am intins ruleta pe jos si mi-am facut calculele. colegii ma tot intrebau ca ce masor, ce cort imi iau, de cate persoane etc.
le-am spus intr-un final ca vreau cort de 1 persoana pt ca e usor si greutatea conteaza foarte mult atunci cand iti cari singur echipametul.

in acel moment era si o pupaza in magazin care cand m-a auzit de cort de 1 persoana a inceput sa rada cu superioritate "ha ha ha, cort de 1 persoana, nici n-ai loc in el. am eu si abia stau". m-a cam enervat atitudinea ei, insa nu m-am apucat sa-i explic cum vine treaba pt ca unui om neinitiat intr-un domeniu nu prea trebuie sa-i tii teorie deoarece nu pricepe din prima si e mai mare bataie de cap.
i-am zis doar ca inaltimea de 100 cm a cortului, latimea de 105 cm si ditamai lungimea de 275 cm sunt mai mult decat suficiente de a dormi asa cum vreau. asa ca ce spune ea nu se aplica in cazul cortului la care ma uitam in momentul respectiv. vaca naibii! poate o avea bivuac si nu stie sa faca diferenta intre el si un cort de 1 persoana.

dup'aia m-au luat colegii in primire "ce faci tu cu cort de 1 persoana? ia-ti de 2 sau de 3 ca sa mai dormi cu cineva. unde te duci tu de unul singur pe munte? ce credeam eu ca e fimio batut in cap, dar ce esti tu..."
degeaba le-am explicat eu cum vine cu 1-2 kg in plus in spinare (cat e diferenta de greutate intre un cort de 1 persoana si unul de 2 sau 3) ca n-am avut cu cine vorbi. plus ca au inceput sa faca mistouri d'alea penibile pe care le fac oamenii confortisti si fripturistii pt care muntele inseamna gratare in padurea de la poalele muntelui.
"dar ce conteaza de care cort imi iau si ce fac cu el, atata timp cat eu ma simt bine?!" le-am mai spus si i-am lasat sa balmajeasca in vreme ce mi-am vazut de calculele mele :D

asadar, ma enerveaza oamenii care nu pricep si care mai si fac misto de hobby-urile altora.

4 comentarii:

  1. nu toti oamenii sunt la fel. nu toti apreciaza aceleasi hobby-uri. nu toti gandesc ca tine. nu te enerva, fii mai tolerant:))

    RăspundețiȘtergere
  2. dar eu nu cer oameni sa imbratiseze idealurile mele, ci doar sa aiba bun simt si respect fata de mine. eu chiar sunt tolerant de felul meu, sa stii, dar prostia, ignoranta si lipsa de bun simt ma deranjeaza indiferent de situatie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Este un cort bun. Singura problema a lui este unde bagi rucsacul daca sunt intemperii "groase" afara. In rest, ai dreptate, 1 kg in plus in spate se simt. Se simt bine de tot la orice cocotare pe munte mai lunga de 2 ore.

    Ce sa iti spun ?
    Sa il stapanesti sanatos ! Si sa te insoteasca unde zboara vulturii !

    Aaaa... despre ceilalti ce sa spun ? Apasa butonul ignore si fa ce stii tu ca e bine.

    RăspundețiȘtergere
  4. daca intr-adevar cortul are dimensiunile date de producator, atunci eu cred ca e loc si pt rucsac. il desfac si aranjez hainele si mancarea prin cort.
    inca nu l-am cumparat. o sa-l montez la magazin inainte sa-l cumpar si ma orientez la fata locului daca am loc in el sau nu.

    multam de sfaturi :)

    RăspundețiȘtergere

fii sincer(a)!