joi, februarie 19

in timp ce stergeam masa m-am gandit la echilibru...

ma gandeam mai devreme in timp ce stergeam masa "de ce trebuie sa-i confirm eu lui Dumnezeu ca merit un loc in Rai? Dumnezeu exista doar ca sa-i sperie pe oameni, sa-i tempereze, sa-i tina in frau, sa fie ca un bici sub amenintarea caruia ei sa fie buni si sa nu faca rautati?"

acel " doar " m-a dus pe mine cu gandul mai departe de atat.
pai daca Dumnezeu este doar pt a-i tempera pe oameni, nu ar fi bine daca eu din proprie initiativa m-as tempera, daca as avea un comportament cat de cat decent nu din frica de Dumnezeu, ci pt ca asa este normal sa fie? sa fie sa-mi dezvolt mai bine bunul-simt (common sense) si nu frica de Dumnezeu si sa ma pastrez ca om si fiinta intr-o echilibrata existenta.
parerea mea e ca raul apare nu atunci cand omul isi invinge frica de Dumnezeu si face ce-l taie capul, ci atunci cand exagereaza, cand intr-adevar este nevoie de ceva sau cineva care sa-l tempereze pt ca altfel comportamentul sau ar lua-o razna si el ca om s-ar indeparta cu mult de pe brazda sa.
OK, sex total...dar nu dubla penetrare vaginala sau, si mai rau, anala...ori tripla penetrare (adica dubla intr-un loc si simpla in celalalt). asta e doar un exemplu, pt ca in sex si de la el porneste desfranarea si ratacirea pe cai gresite.

4 comentarii:

  1. nu, normal ca nu divinitatea nu este o sabie a lui Damocles, o continua amenintare care iti cocoseaza sufletul. divinitatea e doar iubire, restul e interpretarea noastra, a preotilor, a cui vrei tu. cand toti vor intelege acest lucru, vor face fiecare lucru cu iubire.

    as simple as that.

    iar eu cred ca oamenii sunt rai si devin rai atunci cand nu (mai) au nici un fel de reper interior.

    RăspundețiȘtergere
  2. "...oamenii sunt rai si devin rai atunci cand nu (mai) au nici un fel de reper interior."

    eu cred in sinceritatea mea ca Dumnezeu e acel reper interior pe care ar trebui sa-l avem.
    dar sa fie interior - adica sa vina din tine, din convingerea ta. chestia aia cu "frica de Dumnezeu" e un reper exterior, impus de altii... si nu da rezultat, sau daca pare ca da - e lipsit de substanta! deci n-are valoare! :P

    RăspundețiȘtergere

fii sincer(a)!