joi, ianuarie 22

The Visitor (2007)

ca sa faci un film frumos nu trebuie sa te dai peste cap, nu trebuie sa investesti gramezi de bani si nici nu trebuie neaparat sa ai actori profesionisti, trebuie doar sa ai un scenariu bun si mult suflet pe care sa-l insufli filmului. un film cu suflet te cucereste mai degraba decat unul perfect realizat.
cam asa cred eu ca a fost facut The Visitor (2007), un film nemaipomenit de bun de vazut seara atunci cand esti prea obosit dupa o zi de munca si cand tot ce vrei e liniste, relaxare si frumusete.
filmul este despre prietenie, muzica si frumusete, care isi vor gasi un loc propice in viata lui Walter Vale. profesor universitar, scriitor, vaduv, taciturn, plictisit de acelasi curs pe care-l preda de 20 de ani, Walter duce o viata simpla, monotona si lipsita de extraordinar. dar asta se va schimba in momentul in care descopera ca in apartamentul lui de la oras traiesc doi tineri, un cuplu african imigrat in SUA. pt ca nu si-a mai vizitat de multa vreme apartamentul acesta le-a fost ilicit inchiriat de catre un smecheras. acestia sunt frumosi, cu bun simt si cuminti, astfel ca lui Walter i se face mila de ei si ii lasa sa stea in continuare in apartament pana ce isi vor gasi o alta casa. amandoi sunt artisti, el canta la tobe iar ea face bijuterii. ascultandu-l pe el cum bate toba, sangele lui Walter incepe sa pulseze altfel de cum o facuse pana atunci, mai vioi, mai cu ritm si mai cu viata. iar pe masura ce va invata si el sa cante, fara sa simta ori sa constientizeze asta, Walter va incepe sa se schimbe, sa descopere cine este el cu adevarat si astfel sa-si duca viata pe un alt curs. iar aceasta descoperire se va accentua in momentul in care baiatul va fi arestat pt ca este un imigrant ilegal.
filmul vorbeste asadar despre prietenie, respect, muzica, despre o descoperire de sine si deschidere de noi orizonturi. ritmul este calm, relaxat, de o pozitivitate incantatoare si benefica totodata, nu exagereaza cu dramatisme iar toate imaginile filmului au cel putin un element frumos care sa incante privirea. asadar, filmul este numai bun pt delectare, dezmortire dar si incercare de sentimente afective.
i-am dat nota 8!

later edit:
haoleo ce prost si urat si lame am scris. bleah!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

fii sincer(a)!