luni, ianuarie 12

Je vais bien, ne t'en fais pas (2006)

desi este un film simplu, fara artificii regizorale, de imagine si efecte muzicale, filmul Don't Worry, I'm Fine (2006) reuseste sa fie o drama profunda care surprinde astfel intr-un mod foarte placut, punandu-ne totodata si cu capul in palme, pe ganduri.
o frumoasa fata pe nume Lili se intoarce acasa din vacanta petrecuta in Spania. cu stupoare afla ca fratele ei geaman a fugit d'acasa dupa o cearta apriga cu tatal lor autoritar. zilele trec, chiar lunile, si fratele ei nu se intoarce si nici nu da vreun semn de viata. rapusa de dor, fata uita sa mai manance, se imbolnaveste si ajunge sa fie internata intr-un sanatoriu. cand viata ei incepuse sa fie tot mai aproape de marginea prapastiei, o vedere de la fratele ei apare si ii insoreste din nou zilele. acesta ii scrie spunandu-i ca e bine, ca se plimba prin tara si ca isi uraste tatal de moarte. si tot asa va continua sa-i trimita vederi de prin locurile pe unde ajunge, pana cand...
chiar si in momentul in care lucrurile iau o intorsatura neasteptata, filmul este la fel de calm si de simplut pe cat a fost de la bun inceput. toata maiestria filmului sta in scenariu, in povestea care a fost creata si modul in care privitorului i se dezvaluie adevarata tragedie si dramele personajelor.
cum am spus si la inceput, regia este simpla fara artificii de vreun fel, iar muzica nu insoteste momentele tensionate ale povestii asa cum se intampla de obicei in filmele dramatice. drama si farmecul filmului stau in poveste si felul in care ea se desfasoara si se da peste cap.
i-am dat nota 8!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

fii sincer(a)!