sâmbătă, ianuarie 31

The Bank Job (2008)

muzica este un element foarte important dintr-un film, este precum o haina care imbraca trupul si-l face sa arate mai bine, dar da-o in plm de treaba ca prea enervanta a fost muzica in filmul The Bank Job (2008). mi-a crescut pulsul, ma doare capul si o stare de disconfort m-a bantuit pe toata durata vizionarii si inca si acum.
filmul este facut dupa un caz real. un tip negru, rasist si nebun pe nume Michael X detine niste poze compromitatoare cu o membra a familiei regale britanice si ameninta ca le va face publice daca cineva ii face rau. fotografiile le tine ascunse intr-o cutie de valori dintr-o banca din Londra. serviciile secrete trebuie sa puna mana pe ele si sa-i inchida gura lu' Michael asta, insa fara sa faca zgomot. astfel, un agent d'al lor aranjeaza astfel incat o frumoasa femeie sa-si convinga prietenii sa comita un jaf asupra bancii, in timpul caruia sa fie sustrase si pozele compromitatoare. numai ca nici un jaf nu decurge perfect iar valorile tinute in acele cutii, si care ajung in sacii jefuitorilor, apartin unor persoane foarte importante si interlope. iar distractia d'abia acum incepe...
jaful in sine nu a fost cine stie ce ca si desfasurare a actiunii, insa miza lui si efectele pe care le-a avut au fost enorme. filmul a reusit sa suprinda toate aceste amanunte si sa creeze astfel o povestire intriganta, dramatica si mereu pe muchie de cutit, la limita. filmul nu se vrea o capodopera ci doar o relatare a acelor intamplari intr-un mod cat mai incitant si emotionant posibil, dar si comercial, cu priza la public. din acest punct de vedere, filmul este o reusita.
filmul in sine e ok si e bun atunci cand vrei sa vezi un film de actiune care sa te tina treaz si cu sufletul la gura, iar daca ti neaparat sa fii pretentios cu un astfel de film vei fi oarecum dezamagit, dar nu foarte mult. insa marele lui defect, asa cum am zis la inceput, e muzica. este exagerat de dramatica si nu se opreste nici un moment ca sa te lase si pe tine sa respiri si sa-ti tragi sufletul. merge intr-una pana cand ajungi sa ai si palpitatii daca ai o inima slaba. iar asta iti creaza disconfort si experienta vizionarii filmului devine una neplacuta.
i-am dat nota 7!

3 comentarii:

  1. Nu ma mai joc. Vezi o gramada de filme si eu alerg dupa aceea dupa ele :(

    RăspundețiȘtergere
  2. lasa, ca-i sanatos. miscarea intotdeauna a facut bine :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa, razi de omul sarman care nu stie ce film ii mai pregateste 13 :D

    RăspundețiȘtergere

fii sincer(a)!