miercuri, decembrie 3

Ratatouille (2007)

rahat cu peste si Ratatouille (2007) asta.
ce naibii o fi in capul oamenilor de l-au dus pana pe locul 144 in topul IMDB, nu stiu. e un film de animatie obisnuit, cu nimic iesit din comun si cu nimic care sa-l recomande a fi un blockbuster, o capodopera sau macar un film bun. WALL-E e de cinspe catralioane de ori mai bun si mai frumos decat Ratatouille asta. nu zic ca n-ar fi un film ok, dar nici sa-l pui langa The General (1927) spre exemplu, care e pe locul 133, si care reuseste sa fie amuzant si distractiv chiar daca e un film mut.

cum cred eu ca s-a facut Ratatouille...ce si-au zis regizorii:
- hai sa facem un film animat cu un sobolan care stie sa gateasca.
- genial! niciodata in viata mea nu m-am gandit ca un sobolan ar putea gati.
- da, si pt ca sobolanii nu vorbesc si sunt prea mici pt a gati hai sa-i dam si un prieten uman caruia sa-i arate cum sa gateasca.
- aha! si ca sa fie filmul lung hai sa bagam si un personaj negativ ca sa avem si punct culminant si plot si ce mai trebuie.
- gata, asa facem!

se spune ca pofta vine mancand si ca oricine poate sa gateasca (mai degraba sa faca mancare). de acord cu ambele afirmatii, dar asta nu inseamna ca poti sa faci un film bun din mers, trebuie sa fii umpic genial ca sa-ti iasa asta, sa ai si talent pe langa vointa. de ce spun asta? pt ca filmu' parca e facut din mers asa, parca pt a bifa niste puncte forte ale scenariului si cam atat, cam ca atunci cand ai de strabatut un traseu cu marcaje si trebuie sa treci pe la fiecare in parte. asa si filmul...au fost stabilite niste scene care trebuiau sa existe in film, au fost desenate si apoi ca sa iasa treaba au mai desenat scene si pt umplutura.
cu ce e filmu' asta deosebit de alte filme de desene animate? cu un sobolan care gateste? da...e ceva la care nu m-am mai gandit si care n-am vazut pana acum.
...dar totusi vorbim despre desene animate aici, desene in care am vazut caini indragostindu-se si porci pilotand avioane, asa ca parca nu mai e ceva atat de extraordinar pana la urma.
Ratatouille e un film ok de vizionat, dar nu de revizionat si nici chiar atat de bun pe cat o spune calificativul IMDB. cei mici vor rade la urmaririle de care are parte sobolanul bucatar iar cei mari se vor bucura ca cei mici se simt bine. cam asa zic eu ca functioneaza filmu' asta.
i-am dat nota 7!

11 comentarii:

  1. salut, citeam ce ai scris si mi-am adus brusc aminte ca hazardul nu exista asa ca o sa fiu directa: tu, care se pare cunosti atatea (despre) fime, stii cumva daca exista un film facut dupa 1984 de george orwell? cred ca exista... sper ca nu exista mai multe pt ca am de prezentat cartea si filmul intr-o saptamana si... inca mai caut. 2) stii cumva care e cea mai frumoasa sau credibila ecranizare a odiseei? ... ulise,fi-su... uuuffff... imi trebuie pt o nenorocita de tema... fzc literatura comparata si trebuie sa compar tot felul de traznai, nu-ti povestesc...
    imi cer scuze ca am dat buzna asa, eram doar in criza numita "de timp" cand oamenii nu mai dorm, nu mai mananca... stii, ca in sesiune.
    daca stii ceva, lasa-mi un semn, te rog, si te rog inca o data sa ma scuzi pt deranj!

    o seara frumoasa!

    oana

    ps: imi place blogul tau, azi l-am descoperit.

    RăspundețiȘtergere
  2. despre ratatouille ai dreptate... prefer shrek si inca o suta de altele...

    :)

    RăspundețiȘtergere
  3. mie mi-a placut ratatouille :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Deci sunt filme / animaţii de care tot aud..şi weekendul ăsta am auzit de această animaţie . . . gata îl scot să văd şi eu ..îmi place..nu-mi place . . . sunt curioasă , foarte curioasă , am auzit numai de bine despre el , ia să-mi văd şi a mea opinie ;))

    RăspundețiȘtergere
  5. cum sa nu Oana, exista un film facut dupa "1984" al lui Orwell si se cheama Nineteen Eighty-Four (1984). din pacate nu am vazut filmul asa ca nu iti pot spune ceva despre el. am incercat odata sa-l vad, dar dupa 15 minute l-am oprit pt ca am zis sa citesc mai intai cartea si apoi sa vad filmul. evident ca n--am mai ajuns sa fac asta :P filmul mi s-a parut foarte concentrat si de aceea am zis ca mai intai sa am de-a face cu varianta relaxata (cartea) si abia apoi cu varianta concentrata (filmul).
    o ecranizare a "Odiseei" lui Homer nu am vazut si nici nu stiu sa existe. s-a facut in schimb un film dupa "Iliada" si anume Troy (2004) cu Brad Pitt si Orlando Bloom. chiar daca s-ar putea sa nu-ti foloseasca la scoala, poti sa vezi si fulmu' asta caci e destul de dragut si antrenant.

    sa stii ca nu m-ai deranjat deloc.
    multam de mesaje! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. io n-am zis ca Ratatouille ar fi un film prost, doar ca din punctul meu de vedere nu se ridica la standardul de a fi un film de Top 250 IMDB.
    e un film de animatie care isi face datoria de a distra copii si atat, nu ofera mai multe...iar copii rad si daca le arati un deget.
    e prea simplu si asta m-a enervat pe mine la el.

    RăspundețiȘtergere
  7. Tocmai am văzut Ratatouille , mie mi-a plăcut mult , sunt într-o dispozitie foarte bună acum , deoarece văzând această animaţie :
    1)m-am destins , mi s-a pus un zâmbet pe faţă şi sunt foarte multumită de ceea ce am văzut , la început îi dădeam un 8,5 dar cred că totuşi merită un 9 ;
    2)părerile şi viziunile sunt mereu diferite , eu îţi respect părerea şi îmi pare rau că nu te-a multuimit aşa cum m-a mulţumit pe mine.
    Ceea ce aş fi vrut să mai adaug e că eu în ultima vreme m-am cam lovit de faptul că nu mi-au fost respectate opiniile într-un mod onest , această animaţie , a apărut la timp pentru mine , pentru a îmi demonstra că eu ştiu şi apreciez şi alte opinii , fără a le discredita .
    O zi cât mai plăcută şi toate cele bune !

    RăspundețiȘtergere
  8. f bine ca ti-a placut. io n-am zis ca filmu' ar fi naspa ci ca e cam tras de par. fiecare are dreptu' sa vada ce vrea la un film si sa-l aprecieze asa cum simte.

    e bine ca devii empatica, asa vei fi mai smechera decat cei care nu sunt, decat egoistii :D bafta!

    RăspundețiȘtergere
  9. multumesc mult pentru raspuns, am gasit doua variante - dar nu in cinemateci si videocluburi ci pe internet, una din 1957 la care nu am acces si pe care cred ca am vazut-o candva (imi amintesc atmosfera grea, gri) si alta chiar din 1984 cu richard burton, varianta pe care am copiat-o cu nerusinare de pe net ( ce sa fac daca nu am putut gasi variante mai "onorabile"?) - si pe care varianta ma straduiesc sa vreau sa o vad, in acelasi timp cu cartea pe care ma straduiesc sa o recitesc... din pacate ma gandesc la zapada si alte asemenea, e greu sa ma concentrez...
    te rog sa ma scuzi pt multumirile tardive, inca ma razboiesc cu timpul...
    o noapte frumoasa si ... cat mai multe fime,

    oana

    RăspundețiȘtergere
  10. PS
    Vad ca s-a afisat Loreley in loc de Another blog on line... Am incercat intr-o zi sa imi fac un blog, de atunci nu m-am mai ocupat de el (prea complicat pt mine), si cred ca mi-am dat ca nume Loreley, imi amintesc ca trebuia sa completez o "casutza" cu un nume... Mais c'est bien moi, Oana, pas Loreley
    :)

    RăspundețiȘtergere
  11. suna mai bine Loreley decat Another blog online, sa stii ;)

    cam nasol sa te concetrezi pe frigurile astea. legat de tema ta, ai putea porni de la faptul ca filmul e mai concentrat decat cartea si intamplarile se intampla mai rapid, mai bagi si o ciorba de limbi, cum s-ar spune, si ai scapat :D

    bafta!

    RăspundețiȘtergere

fii sincer(a)!