luni, noiembrie 10

Starting Out in the Evening (2007)

Starting Out in the Evening (2007) este un film dragut, dar nu prea stiu ce sa spun despre el.
nu se termina in aceeasi nota in care incepe, se desfasoara pe cateva planuri distincte chiar daca are putine personaje, este confortabil, frumos lucrat si de bun gust.
ziceam ca nu se termina in aceeasi nota in care incepe. pai filmul incepe cu o gagica energica, ce pare a avea coaie, o gagica inteligenta, citita ce cucereste prin volubilitatea si franchetea ei. dar pana la urma eu am ajuns sa n-o mai suport pe gagica asta si bine i-a facut nenea scriitoru' cand a palmuit-o.
tipa asta a avut ea asa o revelatie in timp ce citea cartea unui nuvelist american, inca in viata, si i-a placut atat de mult incat s-a decis sa-si faca lucrarea de licenta pe el. adica sa-l studieze si sa scrie despre viata unui nuvelist care de 10 ani tot scrie la o carte, sperand astfel sa-i relanseze cariera si sa arate ce se ascunde in spatele unei carti. dar nenea asta e prea domn, prea demn, prea infipt in viata, prea citit ca sa puna si mai mult botul la (ce ii spune) tipa. omu' le stie p'ale lui si are el motivele sale pt care scrie si muzele lui din care se inspira. la un moment dat ai impresia ca e ultimu' scriitor de pe planeta asta, caci el scrie de placere, scrie de dragul scrisului si de "nebunia artei".
filmul este foarte ok, insa este ceva cam pretentios pt un spectator obisnuit cu blockbustere si nu stiu cata lume l-o place. actorii joaca bine, cu aplauze meritate chiar, scenariul este frumos si regia buna. mi-a placut, insa nu m-a pus pe ganduri asa tare incat sa simt revelatii si d'astea.
i-am dat nota 7!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

fii sincer(a)!