marți, noiembrie 18

Mongol (2007)

acum doua saptamani m-am uitat eu la Mongol (2007).
din pacate, n-am reusit sa-l termin. am vazut cam trei sferturi din el dupa care m-am culcat, eram tare obosit. si pt ca stick-ul meu este de tot rahatu', ca sa derulez filmu' pana la scena la care am ramas trebuia sa stau cam 30 de minute. ma apucau toti nervii pana ajungeam sa vad filmul, asa ca nu l-am mai derulat si n-am mai vazut sfarsitul.
dar nici ca m-am simtit prost din cauza asta. Mongol asta e un film frumos, dar cam aiurea facut. din punct de vedere vizual, filmu' este extraordinar. peisaje frumoase, costume, decoruri, culori, toate se imbina armonios incantand ochii. nici muzical nu sta prost, ca muzica e faina si se asorteaza frumos cu scenele filmului.
pacat ca actiunea e cam subreda. acu' eu nu stiu cum s-au intamplat lucrurile in viata lui Gingis Han, dar sa vezi niste pusti de 9 ani ca mână cai salbatici prin pustiuri si ca se taie la mana ca sa se faca frati de cruce, te face sa ridici mirat din spranceana si sa zici "what the fuck is this shit?". pai chiar asa, alora nu le-au mijit flocii si ei stau sa se faca frati de cruce. o fi fost el Gingis Han mare si tare, da' nici chiar asa. si mai sunt faze dampulea in film, da' asta mi-a ramas mie in minte.
per ansamblu filmul e fain, e fain pt ca-ti ia ochii si nu e prost. e oarecum tamp la unele faze, cum am spus, dar nu e asa prost. poate fi o buna lectie de istorie si de cultura mongola, ca la capitolu' asta sta foarte bine pt ca iti arata tot felu' de chestii interesante despre mongoli.
i-am dat nota 7!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

fii sincer(a)!