miercuri, noiembrie 26

The Dark Knight (2008)

betmen betmen dark night dark night bla bla bla...care-i frate faza cu The Dark Knight (2008) asta de a exaltat o planeta intreaga ajungand, chipurile, "cel mai bun film din istoria cinematografului"? Jesus, ce valori pot sa aiba unii oameni...
filmu' e dragut, da' nici chiar atat de valoros. e si el acolo un film cu un supererou care se bate (mai degraba ia bataie) cu un nebun vreme de 2 ore. si nu inteleg nici de unde atata entuziasm pe oamenii care l-au votat pe IMDB cu nota 10, ca nici macar nu-ti ia ochii cu efecte speciale si cascadorii d'alea la care te uiti cu gura cascata, desi e genu' ala de film care ar fi trebuit sa aiba chestii d'astea pe cat exista sex intr-un film porno.
The Dark Night este un film obisnuit din absolut toate punctele de vedere! sa fie clar! nu se evidentiaza nici macar dintre filmele de teapa lui, filme cu supereroi, cu efecte speciale si bazate pe comicsuri. este un film absolut obisnuit si in niciun caz cel mai bun film din istorie! pana si Batman Begins (2005), filmul de dinaintea lui, mi s-a parut mai bun, mai incitant si mai meritoriu pt o nota de 10. m-am distrat mai mult cu oricare film X-Men decat cu filmu' asta, pe bune!

filmu' e presarat cu multe faze idioate care sfideaza oarecum logica si care astfel nu ar trebui sa existe intr-un film de nota 10.
intr-adevar, Joker este diabolic, este destept, nu joaca dupa reguli si de aceea este greu de gasit si de prins. dar cum naibii se face ca odata ce ai pus mana pe el nu esti in stare sa-l tii bine ca sa nu mai fuga?! inteleg ca trebuie sa scoti niste informatii vitale de la el si de aceea trebuie sa-i acorzi un pic de libertate, dar odata ce ai obtinut ceea ce ai vrut leaga-l frate cu 10 mii de lanturi ca sa nu mai scape si sa omoare iarasi.
in film sunt multe faze d'astea aiurea in care personajele pozitive actioneaza exact ca niste prosti, asa ca iarasi ma intreb ce naibii e atat de extraordinar la filmu' asta?!
chiar daca toata lumea il lauda pe Heath Ledger pt felul in care l-a jucat pe Joker, pe mine unu' nu m-a convins ca ar merita un Oscar. din punctul meu de vedere Joker ar fi trebuit sa fie mai dement decat e, sa faca mai multe giumbuslucuri, sa fie mai stilat, sa fie cu adevarat un personaj diabolic. asa cum e in film e doar un nebun machiat, imbracat in mov si care da foc la un munte de bani in adevaratul sens al cuvantului. nimic extraordinar in acest Joker, parerea mea!

nici regizoral, nici scenaristic, nici actoricesc, nici macar din punct de vedere al efectelor speciale acest film nu straluceste. cum am mai spus-o, este doar un film obisnuit cu supereroi, un film ca oricare altul!
i-am dat nota 7!

Puck + Christian Bale = LOVE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

fii sincer(a)!