duminică, martie 23

mori in bezna

si am zis eu ceva de unii oameni cu m, care mai bine s-ar pisa contra vantului decat sa stinga becul. iete unul dintre ei. băştept cat cuprinde. halal sfaturi. sictir!

la asemenea sfaturi, un raspuns pe masura (insa neacceptat):

(sa stii ca nu am nimic cu tine personal, ci doar cu ideile exprimate)

bine ca esti tu destept si ai in mana cheia salvarii planetei. bine ca esti tu destept si sfatuiesti oamenii sa nu mai faca copii, sa nu mai manance si sa nu-si mai ia mobila in casa. sfaturile tale sunt fix dampulea, total nefolositoare si mai bine tineai calculatorul inchis in timpul cat ti-a luat sa scrii acest post.

intr-adevar, pt o punga de plastic nu a murit niciun copac, dar din cauza pungilor de plastic pot muri oameni, copii. ai fost vreodata pe autostrada Pitesti-Bucuresti sa vezi cum pe o portiune de 300 de metri un camp e plin numai de pungi din'astea de plastic? sa-mi explici si mie cum au ajuns pungile alea acolo. iar asta e doar un exemplu de poluare cu pungi de plastic. si sa-mi mai explici ce face un copil mic care tine in mana o punga de plastic gasita pe jos si pe unde o sa ne mai plimbam atunci cand nu vom mai avea loc de pungile astea nenorocite.

sa zicem ca incepand de azi nimeni nu mai cumpara mobila din lemn. spune tu, ca vad ca le stii pe toate, ce mobila sa-si ia oamenii in casa. din ce material si de unde.

de mancat n-ai cum sa nu mananci. ia propune matale o solutie viabila pt ca oamenii sa nu mai produca caldura prin digestie. tare sunt curios ce raspuns ai putea da. dar sa fie unul realizabil, nu prostii de genu' "sa nu mai manance deloc", ca ineptii d'astea poate sa spuna oricine.

sfatul cu renuntarea la copii, plozi cum ii numesti tu, e de o prostie crasa, scuza-ma ca ti-o spun in felu' asta. e absurd sa le spui oamenilor sa renunte la viata. un sfat cat se poate de idiot.

cartea e cultura. oamenii au nevoie de cultura. trebuie sa fii certat rau de tot cu cartea de ai ajuns sa spui ca mai bine nu s-ar scrie. mai bine ai indemna oamenii sa planteze copaci or sa recicleze hartia decat sa nu mai scrie.

poluarea, incalzirea globala si prostia omeneasca sunt fenomene pe care n-ai cum sa le opresti. pur si simplu nu ai cum sa le stopezi, asa ca cel mai eficient lucru e sa le controlezi. mai bine ai invata oamenii sa planteze copaci ca sa aiba dup'aia din ce sa-si faca mobila si hartie pt carti, mai bine ai invata oamenii sa nu mai arunce pe jos pungile din plastic, mai bine ai invata oamenii sa-si educe copii intr-un spirit ecologic.

tu numesti ideile tale eficiente. ma faci sa rad, sincer. cum naibii poate sa fie eficienta renuntarea la carti, la copii? da, sa zicem ca renuntam la carti si nu mai facem copii. dup'aia n-o sa ajungem prosti, batrani si fara cineva care sa aiba grija de noi? cat de eficienta e treaba asta?

singurul lucru bun pe care l-ai spus e cel cu mancarea si lacomia.

daca te-ai fi gandit putin ai fi realizat ca stingerea becurilor timp de o ora ajuta la sanatatea planetei, impreuna chiar si cu sfaturile tale aberante, daca ar fi sa le urmeze careva. o data ar ajuta la reducerea CO2 (oricat de putin s-ar reduce CO2-ul, vorbim de o scadere si nu de o crestere) si a doua oara ar ajuta la crearea unui awareness cu privire la poluare. sunt multi oameni care habar n-au de ce e cald afara, de ce nu se fac granele pe campuri si cu toate astea dau foc la gunoaie.

si pt ca te dai un om destept, intelept si un ecologist eficient, ar fi trebuit sa realizezi ca un bec stins impreuna cu sfaturile tale penibile ar fi ajutat si mai mult la insanatosirea planetei.
daca tot nu mananci, nu citesti, nu faci copii, nu-ti iei mobila din lemn si cumparaturle ti le faci in pungi din plastic, macar nu sta cu becul aprins degeaba.

ca sa-ti scriu tie randurile astea am renuntat la a scrie altele, asa ca tot timpu' ala il voi petrece la calculator si nu mi-am prelungit sederea si consumul de energie electrica din cauza ta. asta ca sa stai linistit ca intr-un mod indirect Planeta nu a mai murit un pic si din cauza ta.

are Gogu Kaizer o vorba cu bezna. ti-as fi spus-o, dar zic totusi sa nu fiu rau.

ca imi veni acuma pe final o idee...ce ai scris tu e la misto, la caterinca? tu chiar gandesti asa?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

fii sincer(a)!