duminică, ianuarie 20

Suna no onna (1964)

nispul este periculos! te arde, te sfasie, iti intra pe sub piele, te fascineaza, te innebuneste, te imbraca, te usuca, te omoara...la fel ca si o femeie. si oare ce ti se mai poate intampla atunci cand ai de-a face cu femeia nisipurilor?
Suna no onna (1964) este un film genial. genial, erotic, seducator, fascinant, unic. multe forme de arta au fost stranse pt a crea acest film. teatrul - prin jocul actorilor care te captiveaza si te transpune in poveste, fotografia - prin cadrele si unghiurile de filmare ce iti incanta ochii si te duc inspre o stare de contemplare, sculptura - prin trupul femeii acoperit de nisip care te fascineaza, muzica - prin sunetele hipnotice ce-ti fac sangele sa pulseze mai puternic decat e normal, cinematografia - prin filmul in sine care-ti taie respiratia, dragostea - prin ea insasi.
departe de oras, de aglomeratie si de tehnologie un barbat ramane izolat intre dune de nisip. isi gaseste adapost in casa unei femei singure. el crede ca doar pt o seara... nisipul nu poate fi escaladat, scara pe care a coborat nu mai exista iar femeia ii spune ca va sta acolo pe vecie. libertatea pare sa nu mai poata fi atinsa vreodata. ce poate el sa mai faca in aceste conditii?
sunt un barbat si o femeie izolati intre dune, nu se cunosc si nu-si spun pe nume, nisipul ii obliga sa doarma dezbracati pt a nu-si irita pielea, ea incearca sa-i faca pe plac, el incearca sa evadeze, amandoi muncesc pt a trai. sunt caracterizarea fidela a femeii si a barbatului.
i-am dat nota 10.

acasa e acolo unde iti este sufletul.

2 comentarii:

fii sincer(a)!