marți, ianuarie 1

sfarsitul ciclicitatii plimbarilor anului trecut

cred ca o sa-mi placa anu' asta.

ultimele doua zile mi-au fost tare faine. la Brasov, unde am facut Revelionul, m-am dus cu ocazie. am zis ca daca tot am inceput anu' cu stopu, sa-l inchei la fel. pana la locul de unde se face cu mana pt Brasov m-am dus pe jos. am incercat sa dau o nota usor dramatica sfarsitului de an (:D): muzica in urechi, meditatie asupra faptelor & gandurilor & implinirilor din anu' trecut, mers pe jos cum mult am bagat anu' asta.

am stat cam 20 de minute pana sa prind o masina e BV. era un Opel de OT cu trei baieti. de cum m-am urcat in masina m-au avertizat ca ei or sa mai opreasca pe ici pe colo pt ca au plecat in distractie. si ca sa-mi demonstreze asta mi-au dat un bidon de vin poştit. initial i-am refuzat, dar la a doua tura am zis ca nu e bine sa le refuz ospitalitatea si am intrat cu ei in hora. "prietenia" s-a legat imediat ce am turnat vinul pe gat si le-am spus ca ascult orice gen de muzica ("aaa, deci esti universal ca noi"), inclusiv muzica populara pe care o pusesera la casetofon ca sa alunece vinu' mai bine. vinu' era de casa si foarte bun, un pic dulceag si acidulat (asa era cel din primu' bidon). baietii erau ok, cheflii si am avut o comunicare foarte buna. am mimat o hora, am chiuit, am batut din palme, am facut mici glumite...atmosfera s-a destins repede tinand cont de faptul ca eu eram un strain luat de pe strada.
pe drum am jucat "urmatoarea e a mea": se stabilea o ordine si femeile pe care le vedeam pe drum erau repartizate fiecaruia in functie de ordinea stabilita. cum vinul era mai bun decat gagicile de pe margine, am uitat repede de joc. prima oprire am facut-o la Mausoleul de la "Marasesti", unde am facut o hora. muzica tare in boxe, usile deschise si un nene care vindea ceva p'acolo ne filma cu camera Sony HDD a unuia dintre baieti. pt ca vinul trebuia sa iasa pe undeva, am jucat doar 3 minute dupa care am urcat la Mausoleu sa ne facem nevoile. bine, nevoile ni le-am facut langa copacii din preajma in niciun caz pe monument. acu'...nu era cel mai potrivit loc pt a face asta, da' nu voiam sa fac nota discordanta cu ei si sa fiu luat la ochi. as fi putut raci "relatia" ce tocmai se legase...mi-am facut treaba si caindu-ma in acelasi timp pt asta. ne-am intors la "NeMeNeu" si am plecat mai departe...dar nu inainte de a inlocui sticla ce tocmai se golise cu una noua plus una de must.
nu am facut niciodata cunostinta asa ca numele lor le-am retinut doar din discutii. baiatu' care statea langa mine era Fiu', cel din dreapta era Creatoru' iar numele soferului nu-l mai retin.
cu Fiu' am avut cea mai stransa "relatie". el a fost singurul care s-a prezentat. m-a luat de gat si a inceput sa-mi povesteasca despre originile lui tiganesti, despre cum a facut el o saptamana si jumatate de parnaie pt ca l-a batut pe unu' si cat de bine a dus-o el acolo, cat de bazat este in 4 orase, cat de mult a plans dupa nevasta-sa care l-a lasat pt ca a fost fraier si l-a prins cu alta si cat de mult a putut sa bea din cauza asta, cat de repede ar putea sa ma faca la buzunare daca nu ne-am fi inteles atat de bine.
Creatoru', care era "tata" lu' Fiu', avea tot timpul grija ca acesta sa nu se usuce si din 5 in 5 minute ii dadea bidonul cu vin care ajungea automat si pe la mine. formaseram un trio ce avea ca scop poştirea cat mai rapida a vinului. pt ca era nitel acru a mai fost indulcit cu must, care era foarte bun.
urmatoarea oprire am facut-o la Dambovicioara. n-am urcat la pestera, dar in schimb au incins baietii o hora de chiuiau si oamenii din jur. la faza asta eu doar i-am filmat. si-au luat o branza afumata de vaca din care m-au ospatat si pe mine. p'aici am pierdut vreo 45 de minute pt ca era drumu' ingust si acoperit de zapada, masini multe, blocari.
pt ca aveam iarasi nevoie la toaleta am oprit intr-un loc mai deschis unde Fiu' a avut ocazia sa-si faca de cap. a coborat dealu' ca sa-si faca nevoile unde voia el si n-a mai urcat decat dupa mult timp. pt ca ni se facuse frig noi, ceilalti, am intrat in masina. soferu', ca sa faca o gluma, a pornit masina si a inaintat cam vreo 30-40 de metri. Fiu' a venit, dar n-a intrat in masina ci a umblat in portbagaj de unde a scos un ditamai cutitu' de taiat porcu'. "Oh shit", I said...asta vrea sa vina cu ala in masina si sa ma cioparteasca :-s dar n-a fost asa! Fiului i se pusese damblaua sa-si taie o creanga de brad (probabil l-am inspirat cand i-am zis sa-i duca flori lu' nevasta-sa ca sa-l ierte pt ca a inselat-o). a stat el plecat vreo 5 minute si cand s-a intors, bucuros de reusita lui, s-a aruncat in zapada. intr-o mana tinea ramura de brad si in cealalta cutitu'. "n-o veni asta cu cutitu' in masina si din joaca-n joaca ma trezesc cu el in stomac?!" dar a fost baiat cuminte si l-a pus inapoi de unde l-a luat.
pt ca baietii voiau sa le joace capra, am mai oprit intr-un sat unde au vazut-o ei pe marginea drumului. le-a jucat, au platit-o si toata lumea a fost fericita. aia de insoteau capra, il aveau cu ei si pe mielu' Vasilica, care avea pampers la cur =))
capatul de ocazie a fost in Bran. pt ca eram deja mult mai aproape de Brasov decat fusesem cu 4 ore in urma si pt ca n-aveam de gand sa mai pierd timpu' la castel, mi-am luat la revedere de la baieti si le-am urat la multi ani. prietenu' meu Fiu' nici nu m-a bagat in seama, fapt pt care m-am simtit "tradat". dar l-am inteles, era concentrat cu drumul pe care se chinuia sa-l urmeze cat mai drept.
toate ca toate, dar baietii au fost ok. m-au dus cat mai aproape de Brasov, m-au cinstit si m-au ospatat, m-au plimbat. chiar daca am stat multe ore cu ei, pot spune ca nu am pierdut timpul. ş-aşa distractia a fost pe gratis pt ca nu le-am dat niciun ban si mi-au mai platit si intrarea de 1 leu la Dambovicioara :D
de unde au oprit ei am mers pe jos cam 10 minute si m-a luat un nene care m-a lasat in centrul orasului. nici lu' nenea nu i-am mai dat bani.
am reusit astfel sa inchei seria plimbarilor din 2007 in acelasi fel in care am inceput-o. si gratis, pe deasupra...nu d'alta, dar traditia maramuresanca trebuie sa se pastreze.

4 comentarii:

  1. Aventura, nu gluma.

    Cum spunea Nicolae Labis: All's well when it ends well.

    Bine macar ca vinul nu a fost totalmente poshirca. Parerea mea... :)


    LOL ROFL

    RăspundețiȘtergere
  2. Turambar, daca nu era vinu' bun sa stii ca nu beam. ma imprieteneam cu ei oricum, da' nu mai poşteam.

    am uitat sa mai spun ca in portbagajul lor erau 2 vedre de vin, adica 20 de litri. si cica vinul era vechi de 2 ani...

    am vrut sa am aventura asta ca sa-mi provoc soarta si sa-mi inchei anu' intr-un mod fain :D

    RăspundețiȘtergere
  3. se zice ca asa cum sfarsesti anul vechi asa il vei incepe si pe cel nou. asa ca pregateste-te pentru noi aventuri pe 2008:)
    la multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  4. io cred mai mult ca asa cum incep anul asa imi va fi tot. fiecare an e cu treaba lui.

    la multi ani!

    RăspundețiȘtergere

fii sincer(a)!