duminică, decembrie 30

Corpse Bride (2005)


Tim Burton e genial. in filmele lui reuseste sa creeze o alta lume, originala, ceea ce nu e deloc usor si are stilul lui inconfundabil si usor de inteles.
l-am putut admira inca o data in Corpse Bride (2005), un desen animat pt copii mici si mari (ce au sau isi doresc copii mici). povestea e kind of creepy, despre o mireasa moarta care vrea din toata inima (desi nu are :D ) sa se marite. printr-o intamplare foarte amuzanta ajunge sa fie "ceruta" in casatorie de un tanar timid care tocmai isi repeta juramintele pt nunta cu fata iubita. saracu' de el, va fi prins astfel intre doua femei, insa dragostea va invinge si toata lumea va fi fericita.
mi-a placut foarte mult fizionomia personajelor si culorile in care au fost desenate. filmu' are ştaif, cum s-ar spune. indiferent ce cadru ai privi iti dai imediat seama ca e din Corpse Bride. niciodata nu am avut ce reprosa unui desen animat si, deci, nici acestuia. povestea e frumoasa si amuzanta. personajele sunt foarte frumos conturate si n-ai cum sa nu indragesti ori sa urasti pe vreunu' dintre ele.
spre deosebire de alte desene animate, Corpse Bride nu este plin de dulcegarii. il indragesti, e drept, dar nu pt ca te-ar fi mituit cu bomboane, ci pt ca este frumos.
i-am dat nota 9.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

fii sincer(a)!