sâmbătă, mai 2

in 10 minute am intrat la facultate

citind-o pe madam Didulescu si ale ei 10 minute care i-au schimbat viata, m-am pus intr-o rana ca sa ma gandesc si eu la cele 10 minute ale mele, ca nu se poate sa nu am si eu niste minute care sa-mi fi schimbat viata. de fiecare data cand stau sa ma gandesc la faze d'astea cruciale nu-mi amintesc mai nimic si asta pt ca odata ce au trecut aceste clipe ele isi pierd insemnatatea ce-a fost a fost si nu are rost sa dezgrop mortii, cam asa venind treaba.

totusi...mi-am adus eu aminte cum am reusit sa intru la facultate, cum in 10 minute am devenit student dintr-un fraier care nu reusise sa intre pe niciunde.
dupa ce am terminat liceul am dat eu la doua facultati, ambele de profil uman, una de Litere si cealalta de Jurnalism. cum nu stiam ce facultati sunt pe lumea asta, ce meserii exista, care sunt mai bine platite si ce capacitati profesionale am eu, m-am inscris la singurele facultati tangentiale cu personalitatea mea. pe vremea aia aveam impresia despre mine ca stiu a scrie, ca vreau si m-as pricepe sa balmajesc la radio si faze d'astea.
dar veneam dupa un bac de care nu-mi pasase absolut deloc (din motive de coracon-ita), asa ca nici pt admitere nu m-am strofocat cine stie ce. concurenta era destul de mare la ambele facultati, cate 4 oameni pe unul din cele 100 de locuri puse la bataie.
m-am dus la examene, am scris ce am stiut eu mai bine si bineinteles ca n-am reusit sa ma incadrez in alea 100 de locuri la nici una dintre facultati. eram printre ultimii zece si colo si colo. nu mai stiu acum ce planuri de viitor imi facusem eu la aflarea vestilor, cred ca ma gandeam probabil ca o sa mai incerc in toamna sau ceva de genu' asta.
acasa s-a lasat cu tristete, cu lăcrămi si oftaturi ca baiatu' n-a reusit sa se faca student. bine ca nu s-a lasat cu certuri. terminand cu liceul si cu admiterea nu mai aveam nici o ocupatie la orizont, stateam si o frecam aiurea p'acasa. neavand ce face am zis sa ma duc totusi pe la facultati ca sa-mi iau dosarele inapoi ca nu se stie cand voi mai avea nevoie de hartiile alea pe care dadusem o groaza de bani ca sa le legalizez.
mai intai m-am dus la facultatea de Jurnalism. "sarumana, am venit sa-mi ridic dosarul. de ce sa ti-l ridici, ai picat? nu, n-am picat, dar n-am reusit sa intru pe loc ca am luat 5 si ceva. fugi ma de aici ca ai intrat, cum te cheama?" i-am spus lu' tanti cum ma cheama si ea imi arata ca numele meu apare pe lista de admisi. marisera aia numarul de locuri ca sa bage toata pleaba si asa am reusit si eu sa ma fac student. la fel se intamplase si la Litere dar acolo nu m-am mai dus ca era facultatea grea si pt tocilari.
acasa bucurie mare, a intrat baiatu' la facultate :)) am intrat eu printre ultimii, dar primul an l-am terminat printre primii (am fost primul baiat dintre cei de la cu taxa). apoi am vazut eu cum sta treaba cu cartea si profesorii, cu colegii, cu meseria si pana in anul patru mi-a palit de tot flacara de nu mi-a mai pasat nici de licenta.

si uite asa m-am facut eu student, ca m-am dus sa-mi ridic dosarul.
daca nu ma duceam cine stie pe la ce facultate ajungeam in toamna si ce destin as fi avut apoi, ca eu habar n-aveam ca se marise numarul de locuri astfel incat sa ma cuprinda si pe mine si ma trezeam dup'aia ca stau acasa ca fraieru' desi fusesem admis.

buna sau rea, nu stiu cum mi-a fost facultatea si experienta ei. nu stiu daca as fi fost mai bine, daca as fi fost cu viata tot aici sau in alta parte pt ca n-am intrat din prima acolo unde voiam. cert e ca facultatea asta a reprezentat un pas important din viata si destinul meu, iar eu am ajuns la facultate datorita acelor 10 minute petrecute la secretariat, cand m-am dus sa-mi ridic dosarul.
sunt omul de acum pt ca am trait ceea ce a fost.

7 comentarii:

  1. deci tu ai facut jurnalism, pana la urma? :D aveam senzatia ca ai urmat ceva mai tehnic, da' nush de ce.

    bueei, deci daca mai scrii inca alte si alte 10 min, poate o sa fii primul baiat acolo pe site. te alege Andressa, iti zic! da' e important sa verifici mereu mailul, adica si la spam :)))

    sa vezi faza, la un mom dat am dat eu si la comunicare. si vara m-am bucurat ca am intrat, dupa care am vzt ca TOTI intrasera. acu' asa merge treaba, nu se mai zice 3 omi pe loc, ci 3 locuri la om :D

    sunt omul de acum pt ca n-am mai facut degeaba INCA o facultate :))

    hai te pup, noapte buna. azi nu mai ies la luna :))

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca toti avem cele 10 minute ale noastre care ne-au schimbat viata. la unii sunt mai spectaculoase la altii trec aproape neobservate. nu stiu cat de spectaculoase sunt ale tale dar modul in care ai povestit despre ele le da o importanta aparte.

    RăspundețiȘtergere
  3. [mah treispe, ce naibii de tema e asta? dupa ce ca-s mioapa, abia vaz unde sa dau click pe comentarii. scrie asaaaaaaaa de mic!!! alungi cititorii, or wha? :P]

    RăspundețiȘtergere
  4. :) chiar ca-s importante! daca tot a dat virusul celor 10 minute importante in blogosfera poate ma gandesc si eu sa bag un post pe tema data, ca si asa despre altceva nu prea mai am inspiratie sa scriu. mai bine o faceai leapsa si-o dadeai mai departe

    RăspundețiȘtergere
  5. Didule, io am facut scrisu' ala asa mic :D e asa ca o proba, cine vrea sa comenteze si crede ca are ceva bun de spus cauta pana gaseste cum sa faca asta, cine nu are nimic de spus si vrea doar sa se afle in treaba, renunta ;)

    Oceania, n-am mai scris ca la facultate mi-am intalnit toti prietenii buni pe care ii am aici, ca datorita facultatii mi-am castigat primii bani si am avut primul job. fiin dun pas important din viata, nu are cum sa nu o influenteze intr-un fel sau altul.

    Lollitta, daca simti ca ai despre ce scrie da-i bice! :D ca e fain sa te gandesti asa "ma da' mie cand mi s-a schimbat viata?" eu as mai scrie daca as mai fi avut stfel de momente decisive si cruciale.
    ca s-o fac leapsa trebuie mai intai sa am aprobarea lu' Did (ca la ea am gasit cele "10 minute"), iar ea sa-i ceara permisiune Andressei :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Aaaaa.... eu am avut doar un minut.
    Si ce minut, hi hi hi, si acum il simt :D

    RăspundețiȘtergere
  7. buturuga mica rastoarna carul mare ;)

    RăspundețiȘtergere

fii sincer(a)!