duminică, martie 15

visare vs. realitate. calea de mijloc

e atat de usor sa conduci oamenii, sa-i faci sa fie ai tai, sa te urmeze pana-n panzele albe, sa te pupe in fund la orice ora si sa te ia in brate chiar daca tu esti un rahat.
sa conduci oamenii e simplu ca buna ziua, vinde-le vise si ei te vor urma oriunde. fa-i sa viseze, sa aiba sperante de bine, sa se simta mai puternici decat sunt si ei iti vor fi credinciosi indiferent de situatie.
la facultate am invatat ca pt orice idee, indiferent cat de morala sau de corecta ar fi, se vor gasi oameni care s-o accepte si sa fie de acord cu ea. Hitler a avut discipoli, Cozma a avut discipoli, Guta are discipoli dar si Cioran i-a avut pe ai lui, Platon la fel si Gandhi de asemenea.

omul e liber sa-si aleaga conducatorul, idolul, cui sa-i fie discipol. omul e liber sa aleaga daca il urmeaza pe unul care aparent ii vinde sperante desarte sau pe unul care ii baga pula in gura din dorinta de a nu-l face sa viseze aparent aiurea.
iar eu stau si ma gandesc, oare ce e mai bine, pe care om sa-l urmez...pe cel care ma face sa visez sau pe cel care ma trezeste la realitate dandu-mi cu pula peste nas?

sa visezi aiurea si sa confunzi realitatea cu visarea nu e absolut deloc bine, caci realitatea e cea pe care o traiesti, in realitate mananci, te imbolnavesti, te indragostesti si tot in realitate si mori. daca ajungi sa confunzi visarea cu realitate e de rau...
asa ca cel mai bun lucru e sa traiesti realitatea, asa dura cum e ea...dureroasa, urata, grea si nedreapta, pt ca asa ai habar de cum stau lucrurile si le poti indrepta. daca realitatea e dura o poti face sa fie confortabila, daca e grea o faci sa fie usoara, daca e nedreapta pune mana si fa-o sa fie corecta.
deci...in mod clar trebuie sa traiesti realitatea si sa nu lasi visarea sa te acapareze

asadar, concluzia normala ar fi sa-l urmezi in viata pe cel care iti da cu pula peste nas, pt ca EL este cel care te trezeste la realitate.
dar de ce naibii sa accepti una ca asta?
de ce sa accepti ca unul ca tine sa te faca un rahat de om, un mizerabil si un parazit? asta esti tu, un parazit? in mod sigur ca nu, tu esti OM, nu parazit!
esti om si ai si tu demnitate, ai puterea de a alege (cum am spus mai sus) asa ca de ce sa alegi sa-l urmezi pe unul care te injura si te denigreaza? chiar vrei sa fii un nimeni, chiar te crezi parazit?
daca da, atunci iti urez de pe acum multe "succesuri" in viata ta de parazit, dar sa nu te aud niciodata ca nu-ti place sa fii tratat ca pe un om josnic, ca pe un parazit. asta esti ba, un parazit si tu insuti ai decis sa fii astfel, nimeni nu te-a constrans si nu te-a obligat.
fiecare pasare pe limba ei piere, parazitule!
asa ca traieste naibii ca un parazit ce esti si accepta sa ti se bage pula in gura de fiecare data cand cineva mai puternic decat tine vrea asta! daca iti place, e treaba ta pt ca fiecare face ce vrea cu gura, daca nu-ti place si totusi o accepti, iarasi e treaba ta pt tu decizi ce bagi in gura si ce nu, DAR daca nu-ti place si nici nu accepti, atunci pune mana si fa ce trebuie!
dezice-te de cel care te siluieste, renunta la cel care te supune si care te foloseste pt a-si face mendrele cu tine!

asa ca nu-ti mai ramane alta varianta decat sa-l urmezi pe cel care te indeamna sa visezi si sa ai idealuri. pana la urma, omu' asta e inofensiv si singurul rau pe care ti-l poate face e sa te indeparteze de realitate...DAR, asta numai daca tu nu esti atent. asa ca, de ce sa iei o pula in gura, cand mai bine poti sa gandesti si sa fii INTELIGENT?! nu-i asa ca e mai elegant, mai confortabil si mai frumos sa fii rational decat sa te slobozeasca altul?!
bun...omu' ala care iti spune sa visezi si sa idealizezi si chestii te poate indeparta de realitate, ceea ce e rau. dar daca tu gandesti, esti inteligent si nu lasi asta sa se intample, atunci ce poate fi mai frumos decat sa traiesti un vis fara a te indeparta de realitate?

visezi sa ajungi in Caraibe, spre exemplu.
e asta imposibil? absolut deloc...Caraibele exista, mijloace de a ajunge acolo sunt, asa ca nu vad de ce n-ar fi posibil sa-ti indeplinesti acest vis. chiar in acest moment, un om de pe planeta asta pune piciorul in Caraibe, ajunge acolo unde vrei tu sa fii. ala are cumva trei coaie de a ajuns acolo? nu cred asta...dar cred ca omul respectiv a visat sa ajunga acolo si a facut tot ce e posibil pt a-si indeplini visul si iata ca si l-a indeplinit, iar in acest moment este cel mai fericit om din lume, in vreme ce tu esti un parazit care suge pula si viseaza sa ajunga in Caraibe.
cam la asta ma refer cand spun ca trebuie sa fii inteligent. sa visezi si sa-ti duci visul la indeplinire, sa nu visezi in van, sa nu visezi chestii care efectiv nu se pot intampla. viseaza la lucruri pe care le poti indeplini, pe care simti (intr-un mod realist, rational si, de ce nu, pragmatic) ca le poti indeplini. ar fi chiar culmea sa visezi ca vei castiga marele premiu de la Loto fara a cumpara un bilet. bine...exista posibilitatea sa gasesti pe strada chiar biletul castigator, dar sa fim seriosi...cate naibii sanse exista ca asta sa se intample?!

asadar, cel mai bun lucru mi se pare a fi visarea si urmarea conducatorului care te indruma sa ai idealuri si sa fii un om cu principii, oneste. asa nu te va fute nimeni in gura si vei avea posibilitatea de a duce un trai bun, asa cum iti doresti.

esti este ceea ce traiesti & traiesti ceea ce esti !!!

viseaza si traieste in visare, rupt de realitate, dar sa nu te mire cand te vor da afara de la serviciu cu toate ca tu ai de platit rate de 3000 de lei pe luna pt o masina ultimul racnet si un apartament de 4 camere mobilat de lux si in care locuiesti singur.
nu visa, traieste realitatea, dar accepta si ca in fiecare zi cineva sa-ti bage pula in gura.
viseaza, accepta realitatea, dar fii inteligent si vei avea viata pe care o doresti si o meriti.

=============

eu aici mi-am exprimat indignarea cu privire la blamarea lui Chirila pt "Scrisoare pt liceeni" si proslavirea lui Pitici Gratis pt contra scrisoarea lui pt liceeni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

fii sincer(a)!