marți, martie 24

Slumdog Millionaire (2008)

n-as putea spune ca Slumdog Millionaire (2008) m-a dat pe spate, dar mi-a placut. toata lumea a auzit despre acest film, toata lumea l-a aclamat, l-a ridicat in slavi si l-a premiat. iar acum eu l-am vazut si as cam vrea sa-mi dau cu parerea despre el, dar am impresia ca nu m-as inscrie printre cei care l-au votat pt Oscar.
mie filmul mi-a placut si chiar a fost o placere pt mine sa-l urmaresc. nici n-am simtit cand au trecut cele 2 ore ale lui si nu m-ar fi deranjat daca ar fi durat mai mult. ...dar parca nu m-a dat pe spate, parca nu am spus "wow!" asa cum ar fi trebuit s-o fac in fata Celui Mai Bun Film al Anului 2008.

filmul spune povestea lui Jamal, un pusti indian care ajunge sa castige la concursul "Vrei sa fii miliardar" fabuloasa suma de 20 de milioane de rupii. asa incepe filmul si in continuare deruleaza toata viata lui de cand era pitic si pana in ziua concursului, alternand imagini din trecutul indepartat cu prezentul si trecutul apropiat pana cand ajungem sa intelegem exact de ce Jamal a reusit sa castige concursul cu toate ca nu are scoala, studii sau vreo urma de geniu. nu le are p'astea, dar Jamal are in schimb scoala vietii, iar scoala asta l-a invatat pe propria-i piele cine a inventat revolverul, cine a compus o cunoscuta melodie folosita de cersetorii din Bombay, cine e pe bancnota de $100 sau cine a fost actorul principal în filmul „Zanjeer”.
normal ca Jamal stie cine a fost actorul respectiv, ca doar s-a aruncat la propriu intr-o groapa cu rahat pt a obtine un autograf de la vedeta respectiva, stie si cine a inventat revolverul pt ca fratele lui l-a amenintat cu unul iar acea melodie cunoscuta a cantat-o si el cand era sa devina cersetor.
astfel, concluzia e ca lui Jamal i-a fost scris sa castige la "Vrei sa fii miliardar" pt viata pe care a trait-o l-a invatat raspunsurile corecte la intrebarile care i-au fost puse in concurs.

din punct de vedere vizual, filmul se prezinta foarte bine. am ramas uimit de tehnica folosita si chiar ma gandeam daca va aparea un nou trend in materie de regie, odata cu acest film. m-a atras, mi-a starnit curiozitatea si mi-a facut placere sa ma uit in continuare la el. dar parca povestea prea a fost cusuta cu ata alba, scenariul prea facut ca sa fie frumos. mi s-a parut cam superficiala dragostea lui Jamal pt Latika, fata dupa care el a umblat toata viata si pt care s-a inscris la concurs, asadar fata fara de care dragostea lui Jamal n-ar fi existat si deci nici filmul.
poate ca sunt eu prea pretentios, nu stiu ce sa zic...dar pe mine nu m-a impresionat acest aspect al povestii. de aceea nici nu am mai fost atat de incantat de ultima parte, cand se ajunsese in prezent, precum fusesem de primele trei sferturi ale filmului cand ma uitam incantat si pe deplin multumit de ceea ce vizionez.
din punctul meu de vedere filmul are superficialitatile lui, povestea ca sa fiu mai exact, iar asta il indeparteaza de la o posibila transpunere in realitate si il face sa fie pura fictiune, ceea ce nu mi se pare ok la un film, pt ca filmul trebuie sa plece de la realitatea pe care o stim si s-o prezinte in cea mai frumoasa forma...nu sa prezinte alta realitate.

oricum...mie filmul mi-a placut chiar si asa si m-am simtit bine cu el.
i-am dat nota 8!

3 comentarii:

  1. tocmai am facut comanda la filmul asta. o sa-ti citesc recenzia de-abia dupa ce-l vad ca sa nu fiu influentata in niciun fel.:)

    RăspundețiȘtergere
  2. mie mi-a placut pentru imaginile diferite de cele tipice americane.

    RăspundețiȘtergere
  3. uite ca totusi sunt oameni care mai si comanda filme. felicitarile mele Oceania si vizionare placuta! :)

    Lollitta, exact la imaginile astea diferite de cele hollywoodiene m-am referit si eu cand am spus ca pt mine a fost o placere sa vizionez acest film si ca vizual acesta arata foarte bine ;)

    RăspundețiȘtergere

fii sincer(a)!