luni, ianuarie 19

How to Lose Friends & Alienate People (2008)

How to Lose Friends & Alienate People (2008) by being normal.
cam la asta se refera filmul respectiv, asta e subiectul despre care el vorbeste (si asupra caruia se pare ca multi spectatori nu s-au prins), despre a fi un om normal, posesor de coloana vertebrala verticala intr-o societate plina de patrupezi pregatiti sa pupe in fund pe oricine si in orice clipa.
filmul este o satira la adresa oamenilor din showbiz, la adresa vedetelor, la adresa celor care incearca sa se dea altceva decat nu sunt, dar in acelasi timp este si un film de dragoste...dar si o comedie (aproape neagra si cu umor englezesc).
personajul principal, Sidney Young, este redactor al unei reviste de showbiz din Anglia. el asa e cam cretin de felu' lui, e incisiv si uraste sa pupe-n fund. insa revista lui e foarte low-budget si de aceea e pe duca. insa, spre norocul lui, cea mai tare revista de profil din SUA doreste sa-l angajeze. normal ca tipu' accepta, si cu toate cretinatatile si umorul lui britanic se duce sa dea iama in americani, care americani sunt niste prefacuti, niste pupincuristi, lipsiti de umor si cu o filosofie a "normalului" foarte superficiala. el isi pastreaza verticalitatea atat cat poate, insa dragostea si sexul il rapun si-l fac din om neom :D
mi-e imi place umorul negru, subtil, inteligent, iar personaju' asta are din plin asa ceva si chiar daca la prima vedere poate parea un prostanac, el este de fapt cel mai inteligent si mai uman personaj din tot filmul. si iti dai seama de asta in momentul in care el ajunge sa stea pe langa americani. cand ii vezi p'aia ce valori au si la ce se inchina, incepe sa-ti placa si mai mult de el si iti castiga simpatia.
mi-a placut filmul foarte mult si m-a binedispus. merge concomitent pe trei planuri (satira, comedie si dragoste) si reuseste sa le duca la capat si sa le impace foarte frumos pe toate trei. chiar daca nu poate fi numit o capodopera (si nici nu incearca sa fie vreuna) pt ca mai calca in strachini pe ici colo, el e foarte ok in sinea lui si, as spune eu, un film care nu trebuie ratat.
i-am dat nota 8!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

fii sincer(a)!