sâmbătă, decembrie 13

Once (2006)

mie nu prea imi plac musicalurile, filmele in care actorii canta si joaca si se scalambaie. alea nu prea-s filme pt mine. in schimb, imi plac foarte mult filmele cu muzica, caci ce poate fi mai fain decat sa vezi o poveste frumoasa cu un soundtrack pe masura?
iar Once (2006) este un astfel de film. un film sincer si plin de viata si frumos si cu o muzica pe masura. ce-i drept, muzica conteaza cel mai mult din filmu' asta, insa ansamblul e destul de ok. filmul in sine, partea de film adica, nu-i foarte cizelat si pe ici pe colo mai are niste faze care nu prea-si gasesc rostul in film sau care nu sunt suficient de bine definite ca sa se priceapa ceva din ele. asta-i cel mai mare defect al filmului, caci daca ar fi avut un fir liric cat mai coerent altfel l-as fi perceput si mi-ar fi placut si mai mult. actorii sunt frumosi si sinceri si chiar daca nu sunt profesionisti, asta simtindu-se pe alocuri, reusesc sa se faca placuti si adorati.
dar pana la urma sufletul conteaza, iar filmu' asta are un suflet bun si frumos si chiar daca e nitel nătâng tot reuseste sa-ti ajunga la inima, sa te impresioneze si sa-ti puna sare in lacrimi (tu plangi pt ca ceea ce vezi in film te induioseaza iar el te ajuta sa plangi si mai bine completandu-ti lacrimile si facand din ele unele adevarate, sarate...ca asa sunt ele lacrimile, sarate)
acum ascult melodiile din film...frumoase, sensibile, dragute. insa ele nu mi se par a fi complete, parca ceva le lipseste...si acel ceva e tocmai filmul.
i-am dat nota 8!

poate ca atunci cand plangem ochii strang toata apa din corp si in drumul ei spre moara de lacrimi apa trece peste ranile noastre, le spala si strange sarea de pe ele...si poate d'aia lacrimile sunt sarate...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

fii sincer(a)!