duminică, ianuarie 13

The Libertine (2004)

ticalos, inteligent, betiv, afemeiat, talentat, boem, desfranat, poetic, indragostit, bolnav, hedonist, The Libertine (2004). Earl of Rochester este omul care se face vinovat de a purta in carca toate atributele de mai sus. "infamul" libertin si-a plimbat viata printr-o continua stare de gratie si a vazut lumea asa cum a vrut-o el. a trait in Londra secolului 17, a descoperit talentul, l-a iubit, a scris o piesa pt rege, a fost alungat, a baut, s-a imbolnavit, a devenit religios, a murit. a facut toate astea in stilul lui, ca nimeni altul din cei care-l inconjurau.
pacat ca filmul doar sugereaza asta si nu reuseste sa fie euforic (asa cum isi propune) decat in fragmente si nu de-a lungul intregii sale durate, asa cum ar trebui sa fie o reprezentare teatrala. se vrea a avea un aer boemic, shakespearean, dar are rupturi de ritm si lipsuri de logica iar ca urmare ar fi indicata o duşcă inainte de vizionare pt a intra mai bine in pielea lui Rochester si a simti ceea ce traieste el.
nimeni altu' decat Johnny Depp l-ar fi putut intruchipa pe Earl of Rochester iar pe John Malkovich nu mi-l imaginez decat in roluri de nesimtit britanic de prin secole de mult trecute.
i-am dat nota 7.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

fii sincer(a)!