miercuri, ianuarie 23

de ce ni se impune taxa radio-tv?

Doru Oprisan a lansat un blog impotriva taxei radio-TV. taxa asta pe care o platim cu totii e pt sustinerea posturilor Societatii Romane de Radio (Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Radio Romania International, Antena Satelor, Radio3Net - Florian Pittis, Radio Bucuresti si 11 statii regionale) si ale Societatii Romane de Televiziune (TVR-urile)

doua sunt problemele cu aceasta taxa:
1) absolut toti posesorii de radiouri si televizoare trebuie sa o plateasca indiferent ca asculta/vizioneaza sau nu posturile de mai sus;
2) inafara de banii proveniti din aceasta taxa si din publicitate, SRR si TVR sunt sustinute financiar de statul roman. (pe blog sunt mai multe date financiare legat de asta)
deci, cu alte cuvinte, SRR si SRTv sug la trei capete: populatie (adica noi), firme (cele care cumpara publicitate) si statul roman (care are datoria sa le intretina). din publicitate se castiga extraordinar de bine, mai ales la TVR in timpul emisiunii "Surprize, Surprize" care are rating de rating. si in plus fata de acesti bani mai vine si bugetul de la stat. ce nevoie mai e si de banii nostri?
d'asta sunt posturi publice, ca sa fie accesibile publicului larg, romanilor de pretutindeni. a fi roman nu inseamna a avea si bani sa platesti aceasta taxa. un televizor sau un radio il platesti o singura data, nu toata viata, an de an.

din punctul meu de vedere nu ar fi nimic rau in sustinerea posturilor radio ale SRR. eu personal le ascult pe unele dintre ele atunci cand am ocazia si le gasesc foarte educative, de bun-simt si cu muzica buna. sunt posturi de radio normale, as putea spune, si m-as bucura daca audienta lor ar fi peste cea a KISS FM sau Radio21 >:)
si TVR-urile sunt posturi care trebuie sa existe. mai ales pt oamenii care au un televizor, o antena si nu-si permit sa plateasca cablul.
lasand la o parte obligativitatea, impunerea taxei radio-tv, as fi de acord sa platesc si sa sustin astfel posturile radio si tv publice. dar de ce sa o fac atata timp cat ele primesc bani de la stat si castiga destul de mult si din publicitate? la ce le trebuiesc banii mei?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

fii sincer(a)!