duminică, mai 3

Defiance (2008)

fir-ar sa fie de treaba, nu ma mai invat minte odata sa nu mai vizionez filme americanesti facute la Hollywood :(

am zis sa vad si eu un film de razboi, cu impuscaturi cu nazisti cu eroi si toate cele, asa cum vedeam in copilarie. am ales Defiance (2008) pt asta si dupa ce ca m-a dezamagit, m-a mai si plictisit. nici filmele de razboi nu mai sunt ce-au fost odata.
am vazut, ce-i drept, nazisti impuscaturi eroi, dar tare slab puse in scena. filmul mi s-a parut patetic inca de la inceput, insa am continuat sa-l urmaresc in speranta ca se va imbunatati sau cel putin voi avea motive juste de a-l critica. regizorul a incercat sa adauge si niste drama peste ingredientele obisnuite ale acestui gen, nereusind sa scoata decat un talmes balmes. multe clisee, faze patetice si lipsite de logica am vazut in film.
spre exemplu, e la inceput o faza care m-a facut sa zambesc amar (si asta pt ca era abia inceputul si filmul deja se imputea). vine un barbat cu o fetita in brate, foarte bolnava (asta am dedus eu, ca pe fetita n-am vazut-o nici un moment la fata ca sa vad in ce stare e) "am nevoie de ajutor, e grav bolnava!" "pune-o jos!", i se raspunde. barbatul o pune jos iar cel care ii spusese sa faca asta nu o ingrijeste pe fata asa cum era normal sa se intample, nici macar nu pune mana pe ea ca sa-i ia pulsul ori sa-i inchida ochii asa cum se obisnuieste cu persoanele aflate pe moarte, ci doar sta si se uita inmarmurit si tristete pe fata. ce plm e asta, mi-am zis. ala ii spune s-o lase jos si el nici macar nu o trateaza? la ce naibii i-a mai zis s-o puna jos, ca sa n-o mai care ala in brate si sa se odihneasca? tare penibila mi s-a parut faza...
daca ar fi sa ma iau dupa film ar trebui sa ajung la concluzia ca femeile evreice sunt niste usuratice si asta pt ca toate personajele feminine si-au oferit trupul in schimbul protectiei, al unor servicii sau din placere.
imaginea e destul de ok, muzica e placuta iar scenele de lupta arata bine, insa scenariul e cel care trage filmul in jos si regia cea care il tine acolo.
filmul nu mi s-a parut a fi altceva decat o insiruire de clisee si de scene care nu se incheaga. nu m-a captivat, ci mai degraba m-a plictisit teribil. pacat...pt ca povestea e una foarte interesanta si de tinut minte, mai ales ca s-a si intamplat in realitate.
i-am dat nota 6!

4 comentarii:

  1. Nu am văzut filmul dar dacă te interesează poate ceva de război şi din astea uite filmul ăsta "Enemy at the Gates (2001)" , ţ-il recomand un pic superficial , căci l-am văzut acum vreo2-3 ani când vedeam lucrurile diferit şi nu ştiu dacă văzând acum filmul ăla aş mai avea aceeaşi plăcere pe care am avut-o atunci , totuşi ţ-il recomand şi dacă îl vezi să îmi spui părerea ta printr-un mail :) .

    RăspundețiȘtergere
  2. am vazut filmul acum multa vreme, chiar de doua ori. mi-a placut si i-am dat nota 8 ;)
    ala da film de razboi, nu asta :D

    RăspundețiȘtergere
  3. am dat peste blogul tau acum cateva ore...si mi'ai placut:D si am zis sa ma intorc si sa'ti las un comentariu.tine-o tot asa!

    RăspundețiȘtergere
  4. io o tin, atat cat oi putea si eu...

    RăspundețiȘtergere

fii sincer(a)!